Pe viață

Cum o fi să-ți dorești să fii șef, stăpân, pe viață? Ce poate fi în mintea unui asemenea om? Mi-aduc aminte de o carte, un fel de istorie a criminalisticii, mari criminali. Avea un capitol destinat călăilor socotiți și ei dezaxați. Revenind, rezultă că trebuie să fie omorât ca să poată fi schimbat. Îmi vine în minte un singur nume care n-a fost lichidat – Castro. Poate și Mao, dar nu este cert. Știți vreunul care s-a impus așa, fără să fi ajuns dictator?

Oricum, pe ăia îi așteaptă o dictatură fiindcă tocmai au votat pentru asta. Știu că îmi veți spune de Stalin care ne-a influențat cu tancurile lui decisiv pe noi, rumânii. Dar se pare că Stalin n-a fost pus în mausoleu în mod natural, primind de fapt tratamentul pe care i-l aplicase lui Lenin. Fiecare pasăre, pe limba ei pere

Mi-aduc aminte de ceașcă, cum îi așternea prințișorului. Probabil și leana s-o fi închipuit regină cum visa deunăzi și Veo crăpând mici în Sala Tronului.

Probabil vă întrebați cum a fost posibil ca popoarele Rusiei și Chinei să voteze așa ceva după ce au trecut prin dictaturi și au plătit asta cu nimeni nu știe câte milioane de morți. Simplu, prin trucarea alegerilor. Cum? Păi ăștia-s maeștrii. Dezinformarea alegătorilor printr-o propagandă deșănțată, viitor de aur țara noastră are. Apoi inducerea fricii – oamenii de alte opinii au sărit pe geam, au fost băgați la zdup. Nu uitați că e vorba de niște maeștrii și ai terorii. Și, de ce nu, măsluirea finală, apoteotică și directă a urnelor.

De ce ne interesează? Fiindcă dictatorii nu se mulțumesc niciodată doar cu propriul popor. Mereu își doresc mai mult, pohtele lor sunt nemăsurate. Pentru că este vorba de două puteri mondiale. Pentru că nu este de loc greu de ghicit ce gânduri se răsucesc prin mintea lui Putin care este icișa.

Foto: tumblr.com

 

9 comentarii la „Pe viață

  1. Pingback: Cuprins | Născut pe lista neagră

  2. Pingback: Kurtos Ciolac | Născut pe lista neagră

  3. Pingback: Pedeapsa | Născut pe lista neagră

  4. Pingback: Omuleții | Născut pe lista neagră

  5. Pingback: Vreți ca Franța să se lupte cu Rusia? | Născut pe lista neagră

  6. Pingback: Pohtele și mujicii | Născut pe lista neagră

  7. Pingback: Frustrare | Născut pe lista neagră

  8. Pingback: Ieșirea | Născut pe lista neagră

  9. Pingback: Adevărat A ÎNVIAT | Născut pe lista neagră

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s