Pedigree-ul

Nu poate fi vorba de arbore genealogic, deși niscai animale s-ar putea simți lezate. Îmi cer scuze tuturor (animalelor).

A publicat cineva pe FB, o listă a cam jumătate din salariații primăriei din satul meu care se pare că a depășit cu mult 80.000 de locuitori, unii spun 100.000. Dar se pare că numai vreo 35.000 și-au făcut și mutația. Ca în relații – au băgat doar formele, nu și actele.

Revenind, persoana care a publicat materialul, este un foarte bun cunoscător al locuitorilor, fiindcă știe cam tot despre toate personajele poveștii, copiii, părintii, amanții prezenți și trecuți, nașii, finii, nepoții, poreclele proprii sau porecla familiei, pe unde au lucrat și cine era patron, uneori școlile sau profesiile de bază. Cu ultimele n-a fost prea greu fiindcă n-au și majoritatea-s șoferi.

Și publică omul nostru o adevărată caracatiță. Astfel rezultă că jumătate din primărie este cu pilă la vârf. Probabil, cealaltă jumătate are pile mai mici, dar nu cumva să vă închipuiți că e careva angajat fără pile.

Începe cu politia locală. Posturile sunt preferate fiindcă aceștia beneficiază de norma de hrană, care cam dublează salariul lunar (2500-3000 lei/lună în plus). Menționează că toți au susținut un examen scris, fără probele sportive eliminatorii, așa cum prevede legea. Eu știu că au fost angajați și pe declarație pe proprie răspundere că-și vor completa studiile, dar ce mai înseamnă o diplomă în ziua de azi.

Urmează un pomelnic cam așa:

  1. A, polițist local, este soția lui B, consilier PSD, zis C, nașa lui D, zis E, nașul de cununie al fiicei primarului.
  2. F, polițist local, fiica candidatului PSD la consilieri locali G, zis H, acolitul de-o viață al primarului, unul dintre cei care îi distribuia pe vremuri alcoolul contrafăcut.
  3. I, polițist local, fiul contabilei de la măcelăria copiilor primarului.
  4. J, polițist local, fiul lui K, preot din satul …, (fost cântăreț), care propovăduiește la predica din biserică, numai cuvântul Sfântului primar.

Și tot așa, copii, nepoți, nași, fini, amanți, amante, … , soțul lui coafeza lu ‘ … în toate combinațiile posibile. Vă mai dau trei mai amuzante:

  • L la registratură, soția lui M, zis N, din clanul …, prieten la cataramă cu O, zis P, fratele lui Q, secretarul șpăgar de la sector 2, închis de curând împreună cu primarul Onțanu.
  • R, inspector la evidența populației, cumnata lui S, zis T de la urbanism, aghiotantul doamnei U de la urbanism, fostă Arhitect șefă o perioadă, actualmente cercetată penal.
  • V, provenită din cartierul … (dar să nu-i reamintești!), secretară bună la toate, ține evidența tuturor Autorizațiilor de construire care intră la semnat la primar (oare de ce? nu trebuia să se țină la urbanism?). Tot ea este cea care îi face periodic manichiura primarului Iacob Petre, pe birou, cu unghiera. Resturile de unghii care nu sar prin birou, pe dosare, pe acte, pe jos … sunt adunate cu mare grijă și migală în grămăjoare pe biroul de cristal roșu al acestuia. Mulți s-au întrebat, oare cum îi face pedichiura? Grămăjoarele cu moaștele unghii ale eminenței sale sunt probabil destul de valoroase, judecând după faptul că aceasta, când a fost angajată în 2012 , nu avea o situație materiala bună, iar acum și-a achiziționat un apartament nou, încăpător, (în care a găzduit o mulțime de oameni, cărora le-a făcut și buletin), mobilat frumos, într-un bloc în centru și are și o mașină bună.

În închiere (nu mă pot abține să-l citez pe ceașcă), vă adresez o întrebare simplă. Credeți că în primăria dvs, oriunde v-ați afla în România, este altfel?

Foto: fabryawareness.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s