Pentru numele lui Dumnezeu, acest om nu poate rămâne la putere

Mărturisesc că, deși m-a iritat totdeauna Trump pe care l-am considerat nițel dezaxat, nu l-am agreat foarte tare pe președintele Biden și sunt convins că la asta a contribuit propaganda deșănțată de tip sputnik. Iată că oricui îi pot fi sădite îndoieli în suflet. Deși fără suflet, probabil am și eu slăbiciuni.

Dar discursul de la Varșovia al președintelui Biden a fost fără cusur. Simplu, direct, spunând lucrurilor pe nume, l-a depășit chiar și pe nazistul evreu (indubitabil, și el, un foarte bun comunicator). Cel mai bun discurs pe care l-am auzit în ultimii ani. Și asta, într-un moment crucial – „Pentru numele lui Dumnezeu, acest om nu poate rămâne la putere”. „Putin are tupeul să spună că denazifică Ucraina. E o minciună, e cinic – și el știe asta. Și este și nerușinare, pe deasupra.” „Măcelar„. Faptul că a fost cu adevărat bun rezultă și din emisiunea furibundă a fătucii lui Horia, adoptată de nebun. – spumegau participanții între care și cabotinul, fost candidat la prezidențiale.

N-am înțeles semnificația consiliului de război al lui Putin, convocat în același moment cu summit-ul NATO. NATO înseamnă multe părți, punerea la punct a unei întruniri durează și este publică. Două întâlniri de acest tip în același moment, nu pot fi întâmplătoare. Reuniunea NATO a fost anunțată cu ceva timp înainte, cea a Kremlinului a fost desigur când au vrut mușchii lui Putin, dictatorul care stabilește tot. Consiliul lui Putin ar fi putut fi ulterior pentru a analiza noutățile vestului, ar fi putut surveni o urgență (ceea ce n-a fost cazul). Putea fi oricând, sunt în război, dar a fost exact în același timp. Găsesc doar o semnificație de tipul „îl fac în același timp pentru a demonstra că nu-mi pasă, nu mă interesează ce discută ei”. Cum să nu fie interesat de ceea ce se discută în consiliul unei organizații pe care a decretat-o dușman? Este ca și cum ar accepta că nu este ofensivă. În sfârșit, nu înțeleg logica lui.

Dar, o poate înțelege careva?

Foto: newsweek.ro, hotnews.ro, click.ro.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s