Peste Bombonel și Prostănac

Băse, Băse – a inspirat cele mai penibile scene ale vieții politice romanești – Mihaela dragostea mea și împușcarea eșuată. În clasamentul meu, sunt primele două locuri, în ordinea menționată. Dacă aș fi fost vreunul din cele două personaje, mi-ar fi fost greu de găsit gaura de șarpe suficient de adâncă pentru a mă ascunde pe veci. Dar nerușinarea lor este fără măsură.

Îi las pe aceștia fiindcă doar despre Băse este vorba. Trebuie să vă mărturisesc că, atunci când a venit la primărie, nu l-am votat. În plus, am pierdut o licitație la MT când era ministru al transporturilor în favoarea unuia care s-a dedicat a fi turnător la DNA de vreo cinci ani. Pur și simplu s-a redefinit limba română – albul a devenit negru și invers. Astfel, n-am mai corespuns caietului de sarcini.

Pe urmă, n-am mai avut de ales fiindcă era vot contra. Adaug, în avantajul lui, că s-a dovedit a avea ouăle pe care Bombonel doar dorea a-i fi numărate. Pe urmă a încercat singura condamnare oficială a comunismului, puternic bruiată de psd-ul de atunci și prm-ul lui Vadim. Rămâne totuși o încercare bifată – nimeni nu a mai făcut-o. Apoi nu pot să nu menționez atitudinea netă anti-rusească, pro-americană, pro-UE.

Neîndoielnic este un caracter tare – a trecut prin două suspendări, poate singurul din lume. Totuși, la prezența scenică și la eleganța relațiilor diplomatice, stă prost. Mi-l aduc aminte în anturajul Consiliului UE. Dar altul mai bun nu aveam. Și meșa aceea la care a renunțat.

Totuși, l-a ținut în frâu strâns pe Cârlan. A fost o apăsare psihică atât de mare pentru acesta încât, la doi ani după ce nu mai era președinte Băse, la fiecare două fraze, Cârlanul îl pomenea încă. Era obsesia și blestemul lui.

În sfârșit, era prea jucător pentru a se mulțumi doar cu un post de senator. Astfel încât s-a vrut și s-a făcut europarlamentar. Cred că spera să obțină, de fapt, din această poziție, un post important la UE. A aflat însă că onorurile de care a avut parte în Consiliu nu au fost legate de șarmul lui. Prezența scenică, lipsa a două limbi de circulație bine stăpânite, l-au lămurit că nu poate ajunge într-o asemenea poziție.

Astfel că marinarul este gata să eșueze candidând la primăria Bucale. Sper să lase orgoliile deoparte și să se retragă singur la timp. PMP are câțiva oameni serioși pe care i-ar trage după el.

Băse, ajunge, fă gestul înțelept.

Foto: pinterest

4 comentarii la „Peste Bombonel și Prostănac

  1. Pingback: Cuprins | Născut pe lista neagră

  2. Pingback: Cioara vopsită | Născut pe lista neagră

  3. Pingback: Omul fără casă | Născut pe lista neagră

  4. Pingback: Nesimțire | Născut pe lista neagră

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s