Pișcături

Recunosc că m-am gândit la alt titlu, legat de o dejecție umană, dar am mai adăugat o literă. Așa mă gândesc eu, doar la prostii.

În sfârșit, lăsați vaccinul, îl vom face – care va dori și mai apucă. Dar care sunt problemele actualului guvern? În primul rând, e vorba de orgolii, până acum manifestate de USR-PLUS, respectiv Barna și Cioloș. Nu poți guverna ca o echipă și, în același timp, să dai la gioale. Vom mai vedea ce răbufniri vor mai fi. Să ne uităm însă nițel critic la guvern, mai precis cine sunt ei, cei care-l alcătuiesc.

Se spune că avem un suflu nou, mai educat, acum. Este doar în parte adevărat. Guvernul e mare, mulți miniștrii, bașca prim-ministrul și doi vice. Cum s-a ajuns la această cifră? Pentru împărțirea responsabilităților între forțele politice participante. Desigur, este cumva contraproductivă cifra, în contextul necesității reducerii aparatului administrativ-bugetar. OK, probabil nu exista altă soluție.

Dar avem probleme și la capitolul școlarizare. Un penelist și un userist au făcut facultatea la SNSPA, prima instituție de învățământ superior (astea sunt pretențiile SNSPA cu care nu sunt de acord) pe care au absolvit-o. Dacă nu știți încă ce înseamnă asta, aveți explicațiile la finalul paginii sau în link-uri. Apoi, un penelist și un udemerist au studiile superioare la Universitatea Oradea. Universitatea din Oradea a fost înființată pe vremea lui ceașcă, am cunoscut-o bine chiar atunci. Nu cred că s-a schimbat după ’90, nu era ceva de mare laudă.

Mai e un penelist cu probleme legate de pesede, ministrul educației sub Cârlan, a inițiat controversata Ordonanță 94 care amnistia plagiatorii, permițându-le doctorilor să renunțe la titlu.

La SNSPA m-am referit în mai multe pagini între care Cenușă este totul – ierarhia, Izvorul imposturii. În mod tradițional este legată de pcr (care a născocit-o) și de urmașii acestuia. Între absolvenții de frunce se numără Veo și Bulibașa.

Uriașa producție a fabricilor de diplome va necesita mulți, mulți ani pentru filtrarea administrației pe criterii valorice. Aștept guvernul care va avea curajul de a desființa SNSPA și alte vreo trei fabrici de diplome fără valoare, toate plătite gras din bani publici, sinecuri politice pentru niște eșuați cu aere de mari profesori.

2 comentarii la „Pișcături

    • Îmi place termenul pluseriști. Nu știu la care spovedanie vă referiți. Chiar dacă la dvs. a ieșit un primar USR, rezultatul lor în alegeri a fost dezamăgitor. Desigur, și rezultatul PNL. Familia mea a dat 60% din voturi către USR și restul la PNL.

      Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s