Planuri

Nu vă faceți. Nu se știe cum vor evolua lucrurile, nu se știe cum va mai fi viața noastră. Desigur, banii vor trebui să circule, trebuie produse bunuri – de strictă necesitate, care ne asigură confortul, cu care ne plimbăm, produse de lux. Numai că, mulți ani, poate pentru totdeauna, maniera de a munci, de a trăi, de a petrece, de a ne plimba, va fi sigur diferită.

Nu vă închipuiți că sunt din categoria care nu-și face niciodată planuri. Dimpotrivă. Îmi plac călătoriile și le planific cu multe luni, chiar mai mult de un an înainte, la detaliu. Pentru vara asta îmi doream o călătorie de vreo 8.000 km conduși pe stânga, în extremul orient. Ar fi trebuit să încep pregătirile astă-toamnă, dar ceva m-a făcut să fiu leneș. Nu știu dacă va mai fi posibilă călătoria, cel puțin nu în viitorul meu.

N-am găsit date oficiale privind scenariul imunizării, de la ce procent de populație imună în sus, epidemia nu va mai fi epidemie. Cum se va testa pentru a se trage concluziile necesare. Consider că sunt parametrii foarte importanți și conspiratorii ăștia nu vor să ni-i spună.

Totuși, e clar că lumea va căuta să revină la normal, la obiceiurile și comoditățile dinainte. Probabil, liniile de producție vor fi organizate astfel încât să minimizeze potențialul de infectare. Munca de acasă va evolua la o cu totul altă scară și va avea un sistem de pontaj.

Nu cred că vor mai fi permise prea curând grupurile mari de oameni. Multă vreme vom fi obligați la niște măsuri minime de protecție. Sigur, vor apărea metode pentru a putea călători în siguranță cu avionul, trenul sau vaporul. Destul de probabil, vom avea un act personal epidemic.

Deocamdată, nu vă faceți planuri. Poate, după vaccin, dacă va exista.

Foto: 123rf.com

Un comentariu la „Planuri

  1. Pingback: Cuprins | Născut pe lista neagră

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s