Poliția TR

Cu toată circulația intensă, poliția rutieră nu-și făcea ostentativ simțită prezența. Am văzut și agenți depășiți de trafic, am văzut și o capcană radar. Noi am fost cu un autoturism berlină și o motocicletă. Motocicleta a fost prinsă de radar, probabil nu cu o viteză foarte mare. Polițistul care a oprit-o i-a făcut semn să plece când a văzut numărul.

Pe coasta mediteraneană drumul merge pe o porțiune mare, vreo 200 km, în serpentine, uneori la mare înălțime. Într-o curbă am ajuns din urmă motocicleta care avea o pană mecanică. Puțin mai jos era un fel de terasă foarte amărâtă unde am găsit un număr de telefon al unui serviciu de tractare. I-am așteptat mai mult de două ore, timp în care am găsit piesa motocicletei pe șosea și aveam problema aproape rezolvată. În sfârșit, sosește camionul, ne târguim la sânge, și vrem să plecăm. Din păcate, se pare că acea curbă era guvernată de fenomene paranormale fiindcă, din senin, ne lasă bateria mașinii. O nouă târguială pentru baterie (băieții aveau). Plecăm spre Anamur, cu convingerea că „băieții” doresc să ne facă o problemă. Ajungem noaptea la Anamur și „băieții” opresc într-o intersecție cu intenția clară de a mai cere bani. Dar, în nici un minut, ne trezim cu un polițist pe motocicletă care ne ia foarte repede ce cautăm acolo. I-am explicat problema cu motocicleta și cred că a mirosit imediat situația. L-a sunat pe unul și ne-a spus să-l urmăm. A dispus să lăsăm motocicleta în fața unui atelier (era oprirea interzisă) și, dimineață să venim și să-i spunem meșterului că ne-a trimis polițistul Ahmet. S-a oferit să ne conducă la o cazare, dar l-am refuzat. A solicitat să-l sunăm a doua zi, să-i spunem dacă s-a rezolvat.

Acum, gândiți-vă dacă se putea întâmpla așa ceva la noi. Sunt sigur că nu a acționat așa doar din cunoscuta solidaritate a motocicliștilor.

De altfel, am mai beneficiat odată (nu știam pe unde s-o luăm) de „antemergător” fiind conduși de mașina poliției, Asta ni s-a întâmplat însă și în Bulgaria (doi grași care stăteau la pândă într-o mașină – ca la noi). Numai că bulgarii s-au deranjat să ne conducă la ieșirea din oraș.

Poliția – siguranță și încredere.

2 comentarii la „Poliția TR

  1. Pingback: Cuprins | Născut pe lista neagră

  2. Pingback: Doar o comparație | Născut pe lista neagră

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s