Politica și corona

Față de corona-virus are doar două aspecte. În condițiile inexistenței unui tratament specific și al unui vaccin, oamenii nu pot reacționa decât cu medicații adaptate manifestărilor pacientului și cu rezistența naturală. În principiu, cei trecuți prin COVID, devin imuni natural. Câteva țări au decis să nu ia măsuri antiepidemice mizând pe imunizarea naturală, cât mai rapidă a populației. Această atitudine a dus la suprasolicitarea sistemelor medicale respective, cu victimele de rigoare. În consecință, au cam renunțat la această idee cât au putut de repede.

Alte state au adoptat o politică antiepidemică. Variantele acesteia fiind legate doar de ritmul în care s-au aplicat măsurile de izolare, carantinare a populației potrivit dimensiunii propriului sistem medical.

Dar ce se întâmplă prin Românica? La noi s-a adoptat o politică de carantinare destul de devreme. psd și aliații o critică prin vocile liderilor ca fiind insuficient de fermă și tardivă. Aceiași lideri deplâng, în același timp, limitarea implicită a drepturilor. Pe de altă parte, siturile și posturile Ty afiliate, după ce au fost extrem de alarmiste inițial, în prezent îndeamnă subtil la nerespectarea măsurilor de izolare. Mi-e greu să descifrez scopul, fiindcă electorii lor sunt cei mai sensibili. Mai puțin subtilă este chemarea la nesupunere lansată de vechiul pesedeu Teodosie Snagoveanul.

Normal, abundă fake-urile și teoriile conspiraționiste. De la simpla știre că o bătrână ar fi fost amendată cu 2.000 lei prinsă pe stradă la 13:10 (A3), la chestii complicate cu extratereștrii. Nume pompoase de pretinși autori, titluri academice vânturate fără a fi verificate de cineva. Tratamente și vaccinuri chipurile refuzate omenirii sunt cele mai vehiculate. Multe fake-uri atacă de fapt UE sau SUA. E ușor să vă gândiți de unde provin. Pe majoritatea le găsiți pe Sputnik sau pe siturile care distribuie mesajele Sputnik.

Personal deși n-am mare încredere, îmi doresc să fie adevărat faptul că în China criza a început a fi stăpânită. La fel, sper să fie adevărate rapoartele Rusiei. Numai că, având experiența vieții în comunism, știu că la ei predomină secretomania pentru că propagandistic, orice știre de acolo trebuie să fie pozitivă, iar o pandemie nu e. Între timp au ieșit deja la iveală informații privind falsificarea datelor furnizate OMS de către China la începutul epidemiei. În ce privește Rusia, o situație mai bună indică și o existență normal carantinată. Am mai declarat deja că prefer COVID-ul unei asemenea vieți.

Ce se mai întâmplă pe la noi? Păi, tot felul de iresponsabilități ale psd & co. care se joacă cu lovelele de parcă le-ar avea sau le-ar da de la ei, nu de la noi toți. Ciolacu spune că dezechilibrul nostru bugetar e mic comparativ cu al Franței, omițând că Franța are al doilea PIB din UE, aproape de 12 ori cât al României, mai mare ca al Rusiei. Cătă minte credeți că ar putea avea pentru a face comparația? Egoist cum sunt, pentru binele buzunarului meu și al buzunarelor dumneavoastră, sper ca asemenea aberații să poată fi blocate.

În rest, toate cele bune, dacă păstrăm izolarea și ne-o ajuta Dumnezeu, trecem și de timpurile corona – cine apucă.

Foto: ziare.com

3 comentarii la „Politica și corona

  1. Pingback: Cuprins | Născut pe lista neagră

  2. Pingback: Uite popa, nu e popa | Născut pe lista neagră

  3. Pingback: Plictiseală | Născut pe lista neagră

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s