Prieteni

V-am spus că prietenia pare adusă în derizoriu de facebook. Cutare are 500 de prieteni. Este o prostie, dar n-are legătură cu sistemul din România.

Totuși, un singuratic ca mine poate avea prieteni? Răspunsul este DA. Chiar și ăștia ca mine simt nevoia să simpatizeze, se apropie de alți oameni.

Am câțiva prieteni, nu-mi trebuie degetele de la două mâini ca să-i număr. Nu ne cultivăm relația prin vizite/telefoane asidue și sterpe. Totuși pot apela 24/7 la ajutorul lor și ei la al meu.

În general, prietenii mei sunt tot ciudați ca mine. Câțiva se afișează ca fiind extrem de sociabili, dar nu sunt în realitate. Ceea ce am descoperit însă, de mult sau mai recent, este că și ei au dosarele pătate. V-am mai mărturisit că sunt sau am fost apropiat și de oameni ai sistemului. Sunt relații pe care le-am legat din copilărie. Ulterior, involuntar, am început să-i trec prin filtrul dosarului. Însă și acești oameni ai sistemului au niște pete de dosar pe care le știu eu.

Până la urmă, cred că mă simt mai apropiat de un animal, o plantă, un lac, decât de un om.

Am uitat să vă spun că sunt unul dintre cei pe care nu-i latră câinii …

20 de comentarii la „Prieteni

 1. Pingback: Cuprins | Născut pe lista neagră

 2. Pingback: Eu, Ion și dialectica | Născut pe lista neagră

 3. Foarte frumos.Adevarul ca m-am simțit un pic prost când am citit.Eu când mi-am deschis blogul in aprilie cu o intenție strict de analiza comerciala fiindcă voi investi intr-un site si imi construiesc propria strategie de marketing eu fiind economist de profesie am fost un pic deranjata de faptul ca am observat câteva categorii de oameni care din singurătate aveau un blog doar în scop de socializare.Mai citeam și eu unele comentarii și din text rezulta o nevoie de afecțiune parca toată lumea trăia în singurătate.Dar usor , usor am inceput si eu sa raspund mai mult la comentarii si sa imi deschid si eu un pic mintea si sa am o alta viziune si sa percep lucrurile mai profund.In superficialitatea mea gandeam ca un om nu poate fi singur.Si daca este singur ma gandeam De ce nu isi cauta pe cineva ? Percepeam lucrurile doar raportându-le strict la persoana mea.Destul de rautacioasa si individualista .Nu ma gandeam ca poate sunt persoane singure care si-au acceptat singuratatea si vor sa traiasca asa.Si asa am inceput si eu sa inteleg mai profund oamenii din mediul online si sa imi doresc ca pe orice persoana care o simt singura sa o fac fericita.Cu un gand bun , cu o gluma , cu o pilda etc si m-am decis sa si comentez din ce in ce mai mult in asa fel in care omul din partea cealaltă a PC sa ma simt foarte aproape ca o prietena sincera.Asa ca mai am multe de învățat .Va doresc cu mult drag o zi minunata cu mult spor.

  Apreciat de 1 persoană

  • Ați interpretat greșit. Nu din vreun sentiment de singurătate am deschis blogul. Pur și simplu, văzând ce se întâmplă, am decis că trebuie să scriu ceea ce cunosc, să ajut să nu se uite, să interpretez în maniera mea prezentul.
   Poți să nu fii deloc singur, dar să fii singuratic. Morfologic, termenii au aceeasi rădăcină, dar pot avea sensuri diferite.
   De altfel, am scris despre momentele care m-au determinat să deschid blogul pe care l-am dorit, fără să izbutesc asta, foarte acid – https://nascutpelistaneagra.wordpress.com/se-facea-ca/, https://nascutpelistaneagra.wordpress.com/precizari/.
   Poate, o să scriu vreo pagină mai la detaliu într-un moment de lipsă de subiecte politice.
   În rest, e interesant ce mi-ați scris în ce vă privește. Poate o să reiau din comentariul dvs. fiindcă vreau să scriu ceva despre cei care postează, bloggeri. La ce domeniu comercial v-ați gândit cu marketing-ul? Am văzut publicările de reclame, dar domeniile sunt foarte diverse.

   Apreciat de 4 persoane

   • Eu nu am făcut nici o aluzie am expus doar ce am constatat eu când mi-am deschis blogul la modul general.Blogul dvs.l-am descoperit doar de curând.Dar eu cum cu exprimarea in scris nu stau prea bine posibil ca una gandesc si alta scriu.Mai am nevoie de exercitii de scriere.Oricum ma scuz daca din text a reiesit vreo dedicatie si ma refer la dumneavoastra.

    Apreciază

    • Nu nu m-ați deranjat cu nimic.
     Eu am blog-ul de destul de multă vreme, dar nu am interacționat cu alte blog-uri. Abia la începutul acestui an am început să mai comunic cu alte blog-uri, să le citesc/comentez. De altfel, am puțini urmăritori/bloggeri. Traficul îl obțin prin FB. Apoi FB mi-a închis/blocat contul deschis chiar în acest scop. N-am cont FB, așa încât apelez la alții pentru promovarea diverselor pagini.
     Problema este că mesajul nu ajunge la cine aș dori, la psd-ei sau la nehotărâți pentru a le mai zdruncina puțin convingerile. Și cu blog-urile este aceeasi problemă – oamenii care-mi citesc postările, sper cu plăcere, nu sunt din „tabăra cealaltă”.
     Deși mă mai întind uneori la comentat, nu prea socializez. La deschiderea blog-ului mi-am deschis conturi similare pe mai multe medii sociale (toate conexiunile oferite de WordPress), dar cel mai important din punct de vedere al traficului, FB, mi-a fost blocat. Știu că legătura FB cu WP free s-a întrerupt, dar făceam operația manual.
     În sfarsit, nu m-ați lămurit cu marketing-ul dvs., eram curios.

     Apreciat de 2 persoane

    • Nu am vazut datele blogului nu sunt afisate nu vad nr de urmaritori vs vizualizari sa imi fac o idee dar daca doriti o mai mare audienta e nevoie de domeniu.Va pot explica pe email.

     Apreciază

    • Blogul are două aspecte – pagini și postări. Postările păstrează data, paginile nu. La mine, fiecare postare are și o pagină identică. Vreo doi ani, am șters din când în când postările, rămânând numai paginile – nu am o explicație clară a gestului meu pe care acum îl regret.
     Sigur că fiecare își dorește trafic. Nu știu dacă se pot câștiga și bani din asta. De aceea sunt interesat de ceea ce-mi veți spune.
     Nemulțumirea mea era însă referitoare la target, la publicul țintă. La noi, grupurile de cititori de blog, grupurile FB au o oarecare omogenitate. Grupurile îi exclud pe „ceilalți”. Spre exemplu, în urma distribuirii pamfletului cu „Iohannis ne vinde americanilor”, un prieten a fost exclus dintr-un grup FB (ROMÂNII IMPOTRIVA CORUPȚIEI!) din cauza titlului înșelător. Cineva a raportat citind doar titlul, iar admin-ul l-a șters tot fără sa citească. Propriul meu cont FB a fost blocat tot în urma unei raportări.
     Am avut parte de un reject și la un cont WordPress care, sub masca unui titlu bine gândit, „patriotic” (cine e mai patriot decât ei) susține psd. Dar asta înseamnă că ne citim doar noi între noi, că nu putem influența opinii, ori eu asta urmăresc.
     Mail-ul este nascut.pe.lista.neagra@gmail.com. Am conturi similare pe Twitter, LinkedIn, ș.a. Aici există avantajul absenței grupurilor, dar audiența românească este redusă.
     O zi plăcută.

     Apreciat de 1 persoană

 4. à propos de Facebook aka „cartea de moaca”(citez un prieten mucalit!), am dedus ca ati fost „raportat”(turnat ca pe vremurile „iepocii de aur”!)… mi-am deschis cont acu’ 4 ani juma’ – din motive profesionale, însa am doar… 41 de prieteni – TOTI cunoscuti în viata reala; refuz zilnic „cereri de prietenie”(virtuala!), caci „circulatia”(traficu’!) nu m-a interesat niciodata!!!

  Apreciat de 1 persoană

 5. Pingback: Fructul oprit | Născut pe lista neagră

 6. Pingback: A3 | Născut pe lista neagră

 7. „prieten/prietena” a fost dus in colcaiala limbricilor, folosit cu intelesul de „coarda/cordac/cordaciu”.
  500 de prieteni,sigur.
  „M-a raportat careva că-s subversiv”
  -adevarati subversivi nu au cont!
  -ati fost facut cu forta!
  🙂

  Apreciat de 1 persoană

 8. Tu ai alt unghi de vedere asupra acestor „prieteni”, dar ideea nu diferă mult, în esență. E mai cinstit wp, că le spune urmăritori, zic eu, deși presupun că termenul „urmăriți” nu ți-ar plăcea maxim :))
  Tot raportat ai rămas? Numai din auzite, știu că îți redau contul, dacă insițti și îi bați la cap suficient. Dacă ai vreodată nevoie de… nu știu cum se cheamă, cei care să pledeze pt redeschiderea vreunui cont al tău, să apelezi liniștit la mine.

  Apreciat de 2 persoane

 9. Pingback: E cânele meu | Născut pe lista neagră

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s