Prieteni

V-am spus că prietenia pare adusă în derizoriu de facebook. Cutare are 500 de prieteni. Este o prostie, dar n-are legătură cu sistemul din România.

Totuși, un singuratic ca mine poate avea prieteni? Răspunsul este DA. Chiar și ăștia ca mine simt nevoia să simpatizeze, se apropie de alți oameni.

Am câțiva prieteni, nu-mi trebuie degetele de la două mâini ca să-i număr. Nu ne cultivăm relația prin vizite/telefoane asidue și sterpe. Totuși pot apela 24/7 la ajutorul lor și ei la al meu.

În general, prietenii mei sunt tot ciudați ca mine. Câțiva se afișează ca fiind extrem de sociabili, dar nu sunt în realitate. Ceea ce am descoperit însă, de mult sau mai recent, este că și ei au dosarele pătate. V-am mai mărturisit că sunt sau am fost apropiat și de oameni ai sistemului. Sunt relații pe care le-am legat din copilărie. Ulterior, involuntar, am început să-i trec prin filtrul dosarului. Însă și acești oameni ai sistemului au niște pete de dosar pe care le știu eu.

Până la urmă, cred că mă simt mai apropiat de un animal, o plantă, un lac, decât de un om.

Am uitat să vă spun că sunt unul dintre cei pe care nu-i latră câinii …

30 de comentarii la „Prieteni

  1. Pingback: Cuprins | Născut pe lista neagră

  2. Pingback: Eu, Ion și dialectica | Născut pe lista neagră

  3. Foarte frumos.Adevarul ca m-am simțit un pic prost când am citit.Eu când mi-am deschis blogul in aprilie cu o intenție strict de analiza comerciala fiindcă voi investi intr-un site si imi construiesc propria strategie de marketing eu fiind economist de profesie am fost un pic deranjata de faptul ca am observat câteva categorii de oameni care din singurătate aveau un blog doar în scop de socializare.Mai citeam și eu unele comentarii și din text rezulta o nevoie de afecțiune parca toată lumea trăia în singurătate.Dar usor , usor am inceput si eu sa raspund mai mult la comentarii si sa imi deschid si eu un pic mintea si sa am o alta viziune si sa percep lucrurile mai profund.In superficialitatea mea gandeam ca un om nu poate fi singur.Si daca este singur ma gandeam De ce nu isi cauta pe cineva ? Percepeam lucrurile doar raportându-le strict la persoana mea.Destul de rautacioasa si individualista .Nu ma gandeam ca poate sunt persoane singure care si-au acceptat singuratatea si vor sa traiasca asa.Si asa am inceput si eu sa inteleg mai profund oamenii din mediul online si sa imi doresc ca pe orice persoana care o simt singura sa o fac fericita.Cu un gand bun , cu o gluma , cu o pilda etc si m-am decis sa si comentez din ce in ce mai mult in asa fel in care omul din partea cealaltă a PC sa ma simt foarte aproape ca o prietena sincera.Asa ca mai am multe de învățat .Va doresc cu mult drag o zi minunata cu mult spor.

    Apreciat de 2 persoane

    • Ați interpretat greșit. Nu din vreun sentiment de singurătate am deschis blogul. Pur și simplu, văzând ce se întâmplă, am decis că trebuie să scriu ceea ce cunosc, să ajut să nu se uite, să interpretez în maniera mea prezentul.
      Poți să nu fii deloc singur, dar să fii singuratic. Morfologic, termenii au aceeasi rădăcină, dar pot avea sensuri diferite.
      De altfel, am scris despre momentele care m-au determinat să deschid blogul pe care l-am dorit, fără să izbutesc asta, foarte acid – https://nascutpelistaneagra.wordpress.com/se-facea-ca/, https://nascutpelistaneagra.wordpress.com/precizari/.
      Poate, o să scriu vreo pagină mai la detaliu într-un moment de lipsă de subiecte politice.
      În rest, e interesant ce mi-ați scris în ce vă privește. Poate o să reiau din comentariul dvs. fiindcă vreau să scriu ceva despre cei care postează, bloggeri. La ce domeniu comercial v-ați gândit cu marketing-ul? Am văzut publicările de reclame, dar domeniile sunt foarte diverse.

      Apreciat de 4 persoane

      • Eu nu am făcut nici o aluzie am expus doar ce am constatat eu când mi-am deschis blogul la modul general.Blogul dvs.l-am descoperit doar de curând.Dar eu cum cu exprimarea in scris nu stau prea bine posibil ca una gandesc si alta scriu.Mai am nevoie de exercitii de scriere.Oricum ma scuz daca din text a reiesit vreo dedicatie si ma refer la dumneavoastra.

        Apreciază

        • Nu nu m-ați deranjat cu nimic.
          Eu am blog-ul de destul de multă vreme, dar nu am interacționat cu alte blog-uri. Abia la începutul acestui an am început să mai comunic cu alte blog-uri, să le citesc/comentez. De altfel, am puțini urmăritori/bloggeri. Traficul îl obțin prin FB. Apoi FB mi-a închis/blocat contul deschis chiar în acest scop. N-am cont FB, așa încât apelez la alții pentru promovarea diverselor pagini.
          Problema este că mesajul nu ajunge la cine aș dori, la psd-ei sau la nehotărâți pentru a le mai zdruncina puțin convingerile. Și cu blog-urile este aceeasi problemă – oamenii care-mi citesc postările, sper cu plăcere, nu sunt din „tabăra cealaltă”.
          Deși mă mai întind uneori la comentat, nu prea socializez. La deschiderea blog-ului mi-am deschis conturi similare pe mai multe medii sociale (toate conexiunile oferite de WordPress), dar cel mai important din punct de vedere al traficului, FB, mi-a fost blocat. Știu că legătura FB cu WP free s-a întrerupt, dar făceam operația manual.
          În sfarsit, nu m-ați lămurit cu marketing-ul dvs., eram curios.

          Apreciat de 2 persoane

        • Nu am vazut datele blogului nu sunt afisate nu vad nr de urmaritori vs vizualizari sa imi fac o idee dar daca doriti o mai mare audienta e nevoie de domeniu.Va pot explica pe email.

          Apreciază

        • Blogul are două aspecte – pagini și postări. Postările păstrează data, paginile nu. La mine, fiecare postare are și o pagină identică. Vreo doi ani, am șters din când în când postările, rămânând numai paginile – nu am o explicație clară a gestului meu pe care acum îl regret.
          Sigur că fiecare își dorește trafic. Nu știu dacă se pot câștiga și bani din asta. De aceea sunt interesat de ceea ce-mi veți spune.
          Nemulțumirea mea era însă referitoare la target, la publicul țintă. La noi, grupurile de cititori de blog, grupurile FB au o oarecare omogenitate. Grupurile îi exclud pe „ceilalți”. Spre exemplu, în urma distribuirii pamfletului cu „Iohannis ne vinde americanilor”, un prieten a fost exclus dintr-un grup FB (ROMÂNII IMPOTRIVA CORUPȚIEI!) din cauza titlului înșelător. Cineva a raportat citind doar titlul, iar admin-ul l-a șters tot fără sa citească. Propriul meu cont FB a fost blocat tot în urma unei raportări.
          Am avut parte de un reject și la un cont WordPress care, sub masca unui titlu bine gândit, „patriotic” (cine e mai patriot decât ei) susține psd. Dar asta înseamnă că ne citim doar noi între noi, că nu putem influența opinii, ori eu asta urmăresc.
          Mail-ul este nascut.pe.lista.neagra@gmail.com. Am conturi similare pe Twitter, LinkedIn, ș.a. Aici există avantajul absenței grupurilor, dar audiența românească este redusă.
          O zi plăcută.

          Apreciat de 1 persoană

  4. à propos de Facebook aka „cartea de moaca”(citez un prieten mucalit!), am dedus ca ati fost „raportat”(turnat ca pe vremurile „iepocii de aur”!)… mi-am deschis cont acu’ 4 ani juma’ – din motive profesionale, însa am doar… 41 de prieteni – TOTI cunoscuti în viata reala; refuz zilnic „cereri de prietenie”(virtuala!), caci „circulatia”(traficu’!) nu m-a interesat niciodata!!!

    Apreciat de 1 persoană

  5. Pingback: Fructul oprit | Născut pe lista neagră

  6. Pingback: A3 | Născut pe lista neagră

  7. „prieten/prietena” a fost dus in colcaiala limbricilor, folosit cu intelesul de „coarda/cordac/cordaciu”.
    500 de prieteni,sigur.
    „M-a raportat careva că-s subversiv”
    -adevarati subversivi nu au cont!
    -ati fost facut cu forta!
    🙂

    Apreciat de 1 persoană

  8. Tu ai alt unghi de vedere asupra acestor „prieteni”, dar ideea nu diferă mult, în esență. E mai cinstit wp, că le spune urmăritori, zic eu, deși presupun că termenul „urmăriți” nu ți-ar plăcea maxim :))
    Tot raportat ai rămas? Numai din auzite, știu că îți redau contul, dacă insițti și îi bați la cap suficient. Dacă ai vreodată nevoie de… nu știu cum se cheamă, cei care să pledeze pt redeschiderea vreunui cont al tău, să apelezi liniștit la mine.

    Apreciat de 2 persoane

  9. Pingback: E cânele meu | Născut pe lista neagră

      • UAU! Îți repet, pentru a nu știu câta oară că nu am votat NICIODATĂ cu PSD
        .Matale ești acum un aliat de nădejde al nenorociților de psd-iști.
        Hotărăște-te Florică puiule, ori că că, oricăcă, pentru că Tertium non datur !
        Te pricepi la politică cât se pricepe mâța la calendar! Ce faci ,acum când ”Ciuma roșie”a intrat în grațiile Wernerului și dragii noștri pd-liști au cârmit gr ațios spre o alianță cu cei despre care până mai ieri spuneau că au distrus țara?
        Cum dregi matale busuiocul când vine vorba de catastrofa economică și politică girată de Pârțu, mai rar bobocule !
        Erai nemaipomenit de vocal în timpul guvernării ”Proastei” și te obseda de te urcai pe pereți prețul cartofilor, numai că acum ocolești cu grație să explici poporului muncitor care îți citește panseurile de pe acest blog, cât de benefice au fost împrumuturile de miliarde făcute de Câțu și pe ce au fost cheltuite ele îndatorându-ne pe mai multe generații…
        Dragul meu pnl-iso-userist Florinel,a venit vremea să reflectezi asupra celebrului vers eminescian : ”Toate-s praf… Lumea-i cum este…”,
        şi ca dânsa sunteți voi, părerologii de râs, care învârtiți politica precum porcul dovleacul și refuzați să vă forțați creierașulul pentru a vă conecta la realitatea înconjoarătoare.

        Apreciază

        • Subliminal, rezultă că oftica nu ți-a trecut nici acu, la putere. E o caracteristică a Zdrențelor Roșii din care faci parte. Mai fă câteva exerciții comentând la mine, poate vei izbuti să scrii singur o pagină.
          Fă-mi doar o mărturisire – nu-i așa că ești dintre impostorii A.A.Jdanov? Că mie-mi puți a SNSPA.

          Apreciază

  10. Florinele micuțule dislexic, observ că nu ești în stare să argumentezi motivele care te fac atât de fascinat de guvernarea iohannistă și nici nu ești capabil să susții concret cu cifre, de ce a fost mai benefici pentru România Iohannis-Orban- Câțu, decât guvernanții psd.
    Chiar nu ești în stare să compari statisticile din timpul guvernării PSD, cu cele din ultimii doi ani în care ți-ai văzut visul cu ochii după ce a venit la putere ”guvernul meu”, adică al lui Werner ?
    Chiar nu ești capabil să vezi nici acum, când țara a fost adusă în pragul unei catastrofe,cum ai fost păcălit cu lozinci goale?
    Ce faceți voi ”progresiștii” așa ziși ”de dreapta” acum,când după anii de demonizare a ”zdrențelor roșii” și a UDMR-iștilor, care complotau să livreze Ardealul ungurilor, ați intrat în concubinaj cu ei?
    Parcă strigați din toți bojocii că nu veți face nici morți alianțe cu ei ?

    Tu dă-i înainte cu Jdanov și cu ciuma roșie, refuzând să deschizi ochii la realitatea care te înconjoară pe care oricum nu o înțelegi, după cum nu înțelegi nici textele simple pe care le citești. Dislexia bat-o vina !

    PS.Ca să te liniștesc, află că am votat tot timpul cu liberalii,atâta timp cât nu au fost parazitați de pdl-ul bășescului.La ultimele alegeri am votat cu Tăriceanu.

    „Jó napot kívánok, PSD!” ,”Jó napot kívánok, Florinele!

    Apreciază

    • Bade, ăia de la Jdanov nu te-au dăscălit suficient sau ești greu de cap. Altfel ai ști ce este dislexia. Eu am avut un șef dislexic.
      Cred că posezi și o pensie nesimțită, altfel nu te-ar mai obseda Băse.
      Cumulând două minunate calități – Jdanov + nesimțirea, se obține doar un rezultat: Zdreanță Roșie. Lasă poveștile cu ce-ai votat și cu patriotismul.

      Apreciază

  11. Florică dragă, dislexicul ești matale. Altfel nu ai avea dificultățile pe care le ai să citesti corect un text şi nici dificultăţi în înţelegerea acestuia.
    E clar că d-ta nu pricepi multe lucruri simple, și că ești incapabil să formulezi concluzii corecte atunci când ești pus în fața unei situații care necesită o analiză exhaustivă.
    În plus ai memoria slabă și uiți rapid afirmațiile pe care le făceai cu puțin timp în urmă.
    Așa se face că în timpul unor conversații pe care le-am avut relativ recent, negai pur și simplu lucruri evidente precum creșterile de pensii și salarii sau corectitudinea statisticilor Eurostat care atestau creșterea nivelului de trai in România .
    La vremea respectivă ti-am recomandat să consulți câțiva economiști serioși, dar acum îmi dau seama că era inutil , dat fiind faptul că boala de care suferi te împiedică să pricepi astfel de lucruri.
    Este acum evident,că ai nevoie de sfatul unor medici buni…
    Curaj amice, știința a făcut progrese uimitoare și de aceea putem privi cu optimism rezolvarea problemelor d-tale.
    Totul e să vrei și să respecți schemele de tratament pe care ți le prescriu specialistii.
    Succes Florinele !

    Apreciază

Lasă un comentariu