Prostia Chiparosului

e însoțită de zâmbetul lui larg, cu buze umede.

După ce a renunțat la impozitarea pensiilor speciale (eu sunt pentru desființarea lor – așa cum au fost înființate, la fel să fie desființate), ceea ce arată că a fost doar o declarație populistă, Orlando Chiparos s-a mai distins printr-o aberație – justificarea sumelor de peste 1000 EUR trimise în țară.

Păi, până și țiganii cu palatele din Țăndărei (cred că acolo a fost scandalul) pot justifica banii – i-au primit de la englezi în prostia lor (a britanicilor).

Chiparos nu demonstrează decât absența oricărei logici în puțul gândirii lui. Desigur că toate aberațiile lui sunt legate de politica psd și în slujba acestuia. Îmi aduc aminte de justificările năucitoare privind împiedicarea românilor de afară să voteze în 2014 (era ministrul lui Ponta pentru românii de afară). Apoi de explicații la fel de penibile privind propunerea lui minunată de a acorda permise de muncă pentru românii de afară.

Ca mare specialist în finanțe, Chiparosul ar trebui să știe că fiecare ban provenit de afară care este cheltuit în țară aduce bani la buget, contribuie la PIB, măcar prin TVA-ul corespunzător, dacă nu și prin alte taxe. Apoi, ar mai trebui să știe că, sub diferite forme, se întâmpla să intre bani străini în țară chiar și pe vremea lui ceașcă, oamenii sunt inventivi.

Chiar nu-și dă seama că oamenii pot ocoli sistemul bancar și asta ar fi o mare greșeală, fie și numai prin prisma pierderii cu desăvârșire a oricărui control? Dar pot folosi, în afara controlului Chiparosului, chiar și sistemul bancar. Vă dau un singur exemplu, deși sunt sigur că pot fi multe alte căi. Cineva dintr-o țară oarecare, nu neapărat din UE, deschide un cont la o bancă de acolo. Cumva, îi dă cardul asociat contului respectiv persoanei căreia vrea să-i dea bani, persoană care-l va folosi liniștită în țară, în afara controlului unui Chiparos.

Oficiul pentru Prevenirea și Combaterea Spălării Banilor prin care Chiparosul vrea să implementeze această politică este acela care a scos-o basma curată pe nevasta lui Bombonel cu ani în urmă. Ca și alte instituții ale statului român, este lipsit de credibilitate. Și fiindcă am ajuns la acest punct, vă readuc aminte rolul Institutului de Medicină Legală în evenimentele din ’89-’90 cu morți și răniți. Cum să aibă credibilitate în cazul Caracal? Cătă cerneală a curs degeaba în ziarele vremii …

Dar cum e vorba de impozite și impozitare, vă mai aduceți aminte de zvonul precum că am avea un ministru de finanțe care nu plătește impozite? Chiparosul a negat indignat fără a ne arata vreo dovadă de plată, dar banca implicată se mută în Ungaria. Iată ce s-a scris despre aceasta: Rusia își mută o importantă bancă la Budapesta. Ce avantaje extraordinare le oferă angajaților Guvernul Ungariei.

Ei, ce ziceți? Nu iese fum fără foc sau prost, prost, dar impozite ba.

5 comentarii la „Prostia Chiparosului

  1. Pingback: Cuprins | Născut pe lista neagră

  2. Pingback: Nespecialii | Născut pe lista neagră

  3. Pingback: Mitocani | Născut pe lista neagră

  4. Pingback: Fericiții | Născut pe lista neagră

  5. Pingback: Plictiseală | Născut pe lista neagră

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s