Puroiul

Societatea românească a fost marcată totdeauna de un lanț al slăbiciunilor. Doar că, în ultimii 70 ani, analfabeții, inculții, mediocrii – o parte veniți pe tancurile sovietice, o parte săltați din diverse noroaie, au răsturnat complet ierarhiile valorice (moarte intelectualilor), au distrus societatea profund. Așa am fost găsiți de anul de grație 1989.

Doar că atunci, nu s-a intreprins mare lucru pentru a schimba această stare de fapt. De ce? Pentru că fondul puterii nu s-a schimbat. Leprele roșii au rămas agățate cu ghearele și dinții de locurile lor, și-au plantat cu grijă puii în posturi cheie, au făcut totul ca să nu se schimbe nimic. Și, nu s-a schimbat.

Sigur că toată societatea este penetrată de politruci analfabeți, inculți, mediocrii, dar mai ales domenii cheie, domenii care exercită control – instituțiile de forță, servicii, învățământ, administrație. Despre ce fel de control vorbim? Desigur, controlul societății, finalitatea fiind controlul banilor, al fluxurilor financiare bugetare. Care este scopul? Furtul, îmbogățirea prin furt a găștii care controlează, a leprelor roșii.

Dar cine sunt actualele lepre roșii? O gașcă de pungași, foști și actuali oameni ai sistemului sau pui ai lor. Din punctul lor de vedere, instituțiile astfel controlate își ating scopul – le permit îmbogățirea rapidă. Oficial, penetrarea acestor instituții cu oameni de încredere se numeste politizare.

Dacă un analfabet ajunge să conducă o țară, desigur se va înconjura de oameni după chipul și asemănarea sa, oameni în care poate avea încredere. La rândul lor, aceștia vor controla diverse instituții tot prin oameni de încredere, adică tot niște incompetenți pe care-i vor numi (infiltra) în diferite structuri ale statului.

Se ajunge ca din vârf și până la bază să avem structuri al statului sub forma unor gheme, încrengături de interese, fără nici o competență. Numai că instituțiile cheie, obiectiv al leprelor roșii, sunt principalele instituții cu care noi avem de-a face direct sau indirect, sunt instituțiile care trebuie să ne asigure securitatea.

Un moț al marelui buboi a ieșit la iveală cu ocazia tragediei de la Caracal. E lesne de priceput de ce un partid ca psd își dorește să controleze poliția, de ex. din Olt. În loc să vegheze la aplicarea legii, poliția va ocroti prădătorii.

Iată cazul concret: Dan Ciocan, deputat psd de două legislaturi (din 2012), milițian până în 2002 când intră în psd și în afaceri agricole cu statul (zeci de milioane de euro), bacalaureat la 50 ani (un grup școlar de arte și meserii Craiova 2010), diplomă de agronomie la 56 ani (2016) tot la Craiova. Conform surselor, acesta este pionul principal prin care psd (Dragnea, Paul Stănescu, Vâlcov) controlează poliția Olt numind șefi interimari, care la rândul lor numesc …, care la rândul lor …

Rezultatul, tocmai îl vedeți. Incompetență, nepăsare, dispreț pentru cetățean, …, vieți de oameni pierdute. Poliția din Olt, dar alte județe, de ce ar fi altfel? Dar alte instituții, de ce ar fi altfel?

Asta este ciuma roșiebuboiul, puroiul, tumoarea, cancerul societății românești.

puroi

Surse:

3 comentarii la „Puroiul

 1. Pingback: Cuprins | Născut pe lista neagră

 2. Salutare, Florin ! 🙂
  ” În vremuri ale ÎNȘELĂTORIEI universale, a spune ADEVĂRUL e un act revoluționar ” ( George Orwell) 🙂
  și de FOARTE mare CURAJ adaug de la MINE !!! 🙂 🙂 🙂
  Dacă ,
  pe lângă LINK-urile de tine menționate mai sua ca ” SURSE” spre a fi studiate ( citite, analizate șamd) ! 🙂
  ai fi postat și ceva LINK-uri din care să se VADĂ și de către CHIORI și să se ÎNȚELEAGĂ și de către ANALFABEȚI
  că, după LOVITURA de STAT din DECEMBRIE 1989 ,
  TOȚI, dar ABSOLUT toți politicienii ajunși PARLAMENTARI pe LISTE de PARTID și numai,
  au CREAT ” pas cu pas ” PUROIUL despre care tu vorbești ,
  aș fi spus :
  – ” Jos pălăria ” în fața ta, Florine ! 🙂
  Dar așa,
  NU pot spune decât ce ORICINE poate constata că …………………….,
  ai ceva cu PSD și altceva cu PNL(PDL) adică, cu Iohannis & Băsescu creatorul PDL-ului ,
  care Traian Băsescu în cei ZECE ani de mandat a
  CREAT,
  DEZVOLTAT ,
  PEFRFECȚIONAT
  și FOLOSIT în INTERES PERSONAL sau de GRUP INFRACȚIONAL
  ” statul MAFIOT” 😦 .-( 😦
  de care acum ,
  NU mai poate SCĂPA nici un partid , politician și parlamentar……………….
  În altă ordine de idei,
  WEEKEND PLĂCUT , Florine ! 🙂

  Alioșa ! 🙂

  Apreciat de 1 persoană

 3. Pingback: Vârful aisbergului | Născut pe lista neagră

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s