Radicale

Singurul mijloc de a convinge pe toată lumea să acționeze firesc și legal este constrângerea. Să existe răspundere și să răspundă. Mă refer la cei care, direct sau indirect, ne decid viețile din vârful ierarhiei până la bază. Dar și la noi toți ceilalți care trebuie să respectăm niște rigori.

Acum cinci ani a avut loc tragedia de la Colectiv. A fost în primul rând neglijența administrației locale care a creat condițiile în care s-a petrecut accidentul. Cei mai responsabili, în opinia mea, au fost cei de la ISU care au autorizat. După accident a fost intervenția haotică, dezastroasă. După patru ani, a apărut înregistrarea ascunsă de Arafat, făcută chiar de ISU. L-am putut vedea pe porcul ăla care înjură răniții și morții, asta fiind singura lui contribuție la acțiunea de salvare. Era, acum un an, încă mare șef în MI și presupun că e și acum, dacă nu cumva se va fi retras la o pensie babană, bine meritată după faptele de arme. Iată că ISU apare în două etape decisive pentru soarta Colectiv.

A urmat sistemul medical. Rele tratamente aplicate răniților, refuzul de a-i transfera în străinătate, lipsă de empatie, infecții nosocomiale – sistemul medical românesc așa cum îl cunoașteți.

Vă gândiți că îndată ce s-au constatat deficiențele de tot felul ale SISTEMULUI, s-au luat măsuri RADICALE? Că au fost concediați imediat funcționari administrativi, ISU, personal medical de tot felul? Nu. Guvernul Cioloș, fără suport parlamentar, nu a intreprins nimic în acest sens. S-au deschis niște anchete administrative cu batista pe țambal, cu înregistrarea intervenției în sertarul lui Arafat. N-am auzit să fie careva care a plătit pentru responsabilitățile sale. Doar caritatea publică de la noi sau de aiurea și bugetul fiindcă este al nimănui.

Foarte important este ce s-a întâmplat apoi, ce s-a corectat, cum au fost pedepsiți responsabilii. Acțiunile penale și civile au mers extrem de încet. În cinci ani au fost făcuți scăpați unii, există niște condamnări în primă instanță. Printre scăpați, Piedone, care-și va valorifica experiența din nou la primărie.

În sistemul medical chiar nu s-a intervenit. Aceleași lipsuri, aceiași oameni incapabili, impostori, neomenoși. Ajungi la spital, ești în pericol de moarte. Peste ceva timp, s-au mărit salariile, dar obiceiurile au rămas aceleași. Proporțional, nu au scăzut ciubucurile, au crescut. Absența empatiei este cunoscută de toți.

Dacă s-ar fi intervenit asupra sistemului medical, poate, la întâlnirea cu pandemia ar fi reacționat altfel. N-am fi avut plăcerea să ne uitam la tv la niște tâmpite, șefe la DSP, n-aș fi povestit cum s-a prăpădit soacra prietenului meu.

A demisionat Ponta. Remarcabil pentru România. La ce-a servit? La nimic. SISTEMUL Leprelor Roșii a rămas la locul lui – stați liniștiți tovarăși la locurili voastre. Ciuma Roșie e tot acolo.

Foto: psnews.ro

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s