România imposturii

Tancurile sovietice au adus cu ele o serie de Lepre Roșii, fără școală. Alte Lepre Roșii au fost ridicate de prin noroaiele țării, acelea eradicate abia de Vasilica. Dar ele, Leprele erau destinate a conduce, a ține frâiele acestei țări. Trebuia găsită o cale pentru a le albăstri cumva sângele noroios.

De aceea, prin martie 1945, PCR înființează, la inițiativa Anei Pauker, Universitatea Muncitorească a PCR care își schimbă numele în februarie 1946 în Ștefan Gheorghiu, în 1952 devine Școala Superioară de Partid Ștefan Gheorghiu, și din 1966 Academia de științe Social-Politice Ștefan Gheorghiu – vedeți de când se manifestă pasiunea ăstora pentru academii,  pasiune prezentă încă.

În 1948 apare Școala Centrală de lectori A.A. Jdanov, care devine în 1949 Școala Superioară de Științe Sociale A.A. Jdanov. În 1970 cele două înalte școli se unesc sub numele de Academia Ștefan Gheorghiu. La sfârșitul lui ’89 se ascunde sub numele de Academia de Studii Social-Politice. Ultimii doi rectori ai vestitei academii au fost Leonte Răutu și Dumitru Popescu, primul fost director al Școlii Jdanov, celălalt absolvent Jdanov.

Vă este clar unde învățase lecția A. Pauker care în ’45 tocmai descoperise România, de unde i-a venit lumina imposturii.

Ei, așa s-a dezvoltat impostura generalizată în România. Bazele au fost puse mult înainte de ziua Republicii și de alegerile falsificate din ’46. Aceste școli dădeau posibilitatea unor neica nimeni cum a grăit recent Olguța să se prezinte drept cineva, acolo a fost Izvorul imposturii. Ințelepciunea acestor impostori am plătit-o cu un deceniu de înfometare, dar nu ne-am băgat mințile în cap.

Astfel că, deși prin HG55/90 semnată de Petrică (fără rude prin KGB), Ștefan Gheorghiu s-a desființat, Universitatea preluând temporar o serie de secții, tot Petrică, prin HG183/91 a înființat SNSPA care n-are nimic de-a face cu KGB-ul și are doar scopuri nobile, utile pentru propășirea societății noastre. SNSPA și-a reluat secțiile de la Universitate, o parte a patrimoniului și cadrele. Vă întrebați de ce-l judec după familie pe Petrică cel dorit de APACA? Și eu am fost judecat la fel, după familie – de altfel, chiar cred în proverbul „Ce naște din pisică șoareci mănâncă”, e normal, nu poate mânca altceva. Deci, nimic nu piere, totul se transformă (Cenușă este totul – ierarhia).

Intrând pe situl izvorului imposturii am fost binecuvântat (ah ce-mi place asta) cu un gând bun din partea conducerii SNSPA. Greu de găsit ceva atât de unsuros ca biografiile acestei conduceri. Am cautat degeaba ceva gen About, nu există. Ei nici usturoi nu mâncară, nici gura nu le … Rector, Remus Pricopie, alt dom profesor. Dar este și președinte și fondator al Academiei de Științe ale Securității Naționale (ASSN – o instituție de cercetare științifică din sistemul de apărare, ordine publică și siguranță națională). Ce ziceți de asta? Alți membrii fondatori, Gabriel Oprea și Vasile Dîncu (primul este generalul Izmană cel cu fabrica de doctori, al doilea dom profesor eminența cenușie). Ei, ce mai spuneți? Ce mai cercetează ei acolo, desigur pe bani frumoși. Un profesor universitar nu poate fi decât cercetător principal I.

Ce se mai poate spune despre dom Pricopie? Păi, a făcut chimia fizică la Universitate, a făcut o grămadă de cursuri pe la universități de prestigiu (cursuri, nu le-a absolvit – cine l-o fi trimis, cine le-a plătit?), și-a dat doctoratul la … SNSPA în … științe politice. Fiindcă un doctorat presupune o noutate (o nouă demonstrație, un fenomen nou, o nouă perspectivă), mă întreb oare ce chestie nouă a descoperit D-l Pricopie în politichie.

A mai fost nițel ministrul învățământului, sub Cârlan. Propus de Bulibașă ca prim-ministru. Afirmă că este fluent în engleză și franceză și începător la rusă și spaniolă. Nimic despre limba română. Totuși, găsii niște înregistrări, cuvântări ale dumnealui la deschiderea unei școli ca ministru al învățământului „… nu înainte de a vă spune dumneavoastră, copiilor și părinților, că aveți una dintre cea mai frumoasă școală din București …” sau „Nu a existat subiecte pe pagina de internet, a existat decât un mesaj care nu a fost postat la …” (scandalul cu frauda la bac de la Bolintineanu). Amuzant este că Remus a încurcat lupoaica, legenda Romei, cu o vulpe. Rezultă multe asemănări cu fosta lui studentă a SNSPA, Vasilica.

Dacă citiți cv-ul, nu omiteți emfaza vizitelor fără de care instituțiile vizitate n-ar fi putut exista. N-am mai săpat să-i aflu părintii, n-avea rost. A fost propus de Bulibașa ca prim, pot presupune că are origine sănătoasă ca și Rafila. Aș pune pariu cu dvs. Cine merge?

Revenind la SNSPA, vă ofer din lozincile afișate pe sit:

mast

dr

post u

cerc

M-am gândit foarte serios: oare ce-or cerceta ăștia, ce-or fi descoperit nou? Cum ar putea cercetarea asta să atragă surse de finanțare? Păi ăsta-i ochiul dracului! Doar că-i de la buget.

Un pic de bibliografie:

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s