Roșu

Pe lângă alb și negru cu infinitele nuanțe de gri, pe lângă culorile curcubeului care i s-a arătat lui Bush pe malul Dâmboviței, există o grămadă de alte culori. Dar, culoarea nefastă este ROȘUL.

Cu ce să încep? Steaua Roșie, Steagul Roșu, Oțelul Roșu, dumbrava roșie, cravata roșie, trandafirii roșii, … În general, roșu întinează tot ce atinge – așa pățiră trandafirii. E ca o ciumă, Ciuma Roșie.

Există nume care orice ai face te duc spre roșu (ca fenomenul acela spectro-astronomic). Marx, Engels, Lenin, Stalin, Mao, ceașcă, Ilici, … Dar lista criminalilor roșii este atât de lungă, încât uneori te poți întreba dacă nu cumva sunt majoritari la specia umană.

Mai sunt iubitorii tricolorului Roșu. Știu că sună ciudat, dar asta vor ei.

Din punct de vedere tehnic, roșul semnifică alarmă, ceva defect, ceva care nu merge. Fie că este un bec, un LED, un punct pe un ecran, dacă este roșu înseamnă că e nasol.

O nouă confirmare a apărut în ultimele luni – Zona Roșie, adică a morții și sunt o mulțime de Zone Roșii. S-a tot vorbit pe la noi despre județele roșii, gen Teleorman. Numai că acum semnificația de Județ Roșu a căpătat o nuanță mult mai gravă. Cu totul întâmplator, Suceava a ajuns Județul Roșu, tocmai pentru că a fost roșu și înainte, a devenit al morții din prostia criminală a unuia roșu.

Ar mai fi roșul în gât pe care-l urez Zdrențelor Roșii.

7 comentarii la „Roșu

  1. Pingback: Cuprins | Născut pe lista neagră

  2. Pingback: Roșiile | Născut pe lista neagră

  3. Pingback: Carpe diem | Născut pe lista neagră

  4. Pingback: DNA-ul | Născut pe lista neagră

  5. Pingback: Ambulanța Roșie | Născut pe lista neagră

  6. Pingback: Marea speranță | Născut pe lista neagră

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s