S-a terminat

Anunțuri peste anunțuri. Criza s-a terminat. Pandemia s-a terminat. Desigur, cu o nuanță victorioasă. Am învins. Cu excepția momentului 1918, în ultimii 200  de ani, nu am convingerea că românii au învins ceva, poate în Războiul de Independență. Nici în ‘918 nu sunt sigur că am învins. Nu mă pârâți lu’ M-me Șoșo.

Revenind, la fel cum pandemia nu s-a terminat odată cu anunțul, nici criza. Chiar aș spune că ambele sunt pe creștere, în ciuda părerii oficiale.

În ce privește pandemia, iar o dăm cu relaxarea și, la fel ca astă vară, nu e bine. Antiviralele standard pentru COVID nu există încă, prezența unora în farmacii doar ar încurca treburile. Oamenii ar fi tentați să se trateze singuri, restricția cu rețeta n-ar fi decât o păcăleală pesedistă. Dacă vor să le bage p-ălea rusești, care sunt acum pe tarabe, va fi și mai rău – nu numai că nu sunt aprobate în UE, dar au contraindicații foarte serioase, efectul asupra COVID este doar un zvon sputnik. Ba chiar psd vrea să restrângă doza 3, chipurile ca să crească vaccinarea cu primele doze. Însă oricine poate pricepe că nu vor să mai aprovizioneze suficiente vaccinuri. Certificatul verde? Pentru psd, doar un alt zvon.

Criza politică? Pupat Piața Independenței? Peeseedee a dictat la negocieri, PNL este în genunchi. Termenii în care s-au înțeles sunt evidențiați de faptul că Bulibașa III l-a numit permanent pe Cîțu, premier demis, niciodată interimar. În PNL nu este deloc liniște (vă aduceți aminte de dulcea liniștea noastră) – gruparea Orban, alți nemulțumiți, alții care vor mai apărea fiindcă peeseedee urmează să-și facă implantările în teritoriu deși, oamenii lor n-au prea fost schimbați, dar nu strică și mai mulți. Dar peeseedee și-a găsit râvnita liniște? Plecații s-ar întoarce, dar vor mălai. Chiar în guvern, conviețuiesc Grindeanu și Firea. Când Grindeanu se baricadase în Palatul Victoria, Firea trăgea de ușă. Acum el a ciupit postul de vice-prim, ea a pierdut. De fapt, noi am pierdut fiindcă el este artizanul OUG13, însă noi pierdeam și dacă nu pierdea ea. Noi pierdem mereu.

Înțelegeri pe 7 ani? În politică? În România? Dacă ar fi lucruri fără importanță, am putea râde ca la o glumiță. Dar nu sunt. 7 luni? Și șapte luni mi se pare enorm.

Oricum, instalarea guvernului a început cu declarația Bulibașei că au trecut ei la conducere, doar ei știu să guverneze, ceilalți sunt niște … Sigur, o declarație împăciuitoare, în tonul obișnuit de batjocură. Dar are un mare adevăr:

Dacă priviți împrejur, oriunde, nu se poate să nu găsiți rezultatele acestei științe a guvernării aplicată aproape 30 de ani.

Foto: bzi.ro.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s