Sanchi

Expresie argotica, golănească ar zice Ilici. Unul din sensuri este răspuns la o fățărnicie. Cum noi discutăm politică, e vorba de încă o fățărnicie a aleșilor noștri. Din fățărnicie în fățărnicie, spre marea mascaradă. Țineți minte – din greșeală în greșeală, spre victoria finală sau cu partidul nostru-n frunte spargem munte după munte sau facem rahatul praf.

Ca și altă dată, marele regizor este dom profesor Dâncu. Actorii principali psd și USR, numai că pesedist fiind a ținut cu Bulibașa care a furat startul în fața lui Barna. Așa e nea Vasile, înșelător.

În ce privește psd, nici o surpriză. Dar, vedeți, n-aș fi vrut să-l supăr pe Barna, mâine poimâine e la guvernare și nu e bine să te pui rău. Acum, din motive evidente electorale, a lăsat PNL în ofsaid. Numai că, ieșiră la iveală ceva detalii. Legal, demisia nu prea e posibilă, speciala de parlamentar se dă (mi-a plăcut mereu sintagma) la cerere, dar, mai ales, speciala asta, la un mandat incomplet, se dă proporțional cu durata efectuată, dar nu mai puțin de un mandat. Mai pe românește, dacă ai fost o zi parlamentar, ai dreptul la speciala întreagă.

Păcat că prevederea respectivă nu funcționează și în cazul președinților fiindcă știu pe unul care a fost o noapte. Cum i-ar fi plăcut, dar de președinți s-au ocupat mai puțin după ce tătucul și-a terminat cele trei mandate. Dom profesor cred că vânează un record, fiindcă și atunci, tot el regizase declarația de amor. Vă dați seama ce noapte sălbatică trebuie să fi fost cu prima doamnă?

Așadar, stați liniștiți la locurile voastre, pensia vine și e întreagă. Se pare că e un cerc vicios în care ne învârtim de fiecare dată când se lansează demagogia cu fără speciale, fără penali sau 300 de aleși.

Astfel că, în condițiile date, îi propun un final lui dom profesor:

Bulibașa să pluseze declarând națiunii că „să moară mama dacă cer speciala” și să vedem ce mai zice Barna.

Foto: digi24.ro, g4media.ro.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s