Șase case sau șase clase?

To be, or not to be, sau, io cu cine votez, that is the question.

Mare este foamea de scandal, dom-le. Țațele bârfitoare de pe băncuța din portiță sunt doar niște ingerași. V-am declarat că eu nu am fost pentru o confruntare intre KWI și VVD (O dezbatere). Trecând peste argumentele mele și ale personajelor principale, pro și contra, oamenii vroiau sânge, vroiau scandal, vroiau spectacol – dincolo de orice opinii politice, dezbinații au fost uniți o clipă de această dorință de bârfă.

Sigur că rețelele de socializare, în esență de bârfă, au fost răvășite de absența dezbaterii. În final, canalele Tv au avut satisfacție. VVD a avut ocazia să se plângă, să arate ce lovită e, cât de jignită a fost și cum e ea mama noastră a tuturor (exact cum anticipasem), cu destul de puține gafe. KWI a provocat și el rating pentru Tv, de data asta cam fără vervă. Totul a devenit interesant abia la sfârșit când s-a dat cuvântul unor copii. Prima dată, KWI a terminat în mijlocul participanților cu care s-a întreținut un timp, acum a plecat destul de scurt.

Revenind, presupunând că Veo era un om cu un intelect normal, capabilă și de altceva decât de Aria calomniei și ar fi avut loc dezbaterea, ar fi fost tot doar un circ mediatic. Nimic nu ar fi probat vreo trăsătură definitorie pentru un președinte. De altfel, nici nu sunt definite asemenea trăsături undeva. Probabil, depinde și de situația internațională – uneori e nevoie de un combatant, trebuie luate decizii grele, cruciale.

Dacă ar exista un asemenea profil psihologic, poate ar trebui o examinare prealabilă a candidaților de către niște specialiști. Dar dacă și ăștia (nu ai lui Veo) ne înșală?

După părerea mea, acum e nevoie de un negociator caracterizat de răbdare, o minte întortochiată capabilă să privească lucrurile din diferite unghiuri, să găsească argumente neașteptate, …

Iohannis a fost întrebat privind limbile străine și nu a dat răspunsul perfect. A spus ceva despre nuanțe dar, trebuia să explice clar că pentru a putea negocia ceva, pentru a putea convinge, e nevoie să-ți înțelegi direct interlocutorul și să-i poți răspunde direct și foarte prompt. Sigur că la acest capitol, dacă nu este ceva care poate arăta vexare, ceva care se poate pronunța în același timp pe nas și din gât, chiar și doar în limba română, Vasilica este zero.

Cam cu atât ne-am ales din dezbatere. Ba, a apărut încă o întrebare – care a aria cercului, dom-le? Păi, nu ne ajungea aria calomniei?

aria cercului poza_a19fc1a4eb

 

Un comentariu la „Șase case sau șase clase?

  1. Pingback: Cuprins | Născut pe lista neagră

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s