Simptomele leprelor

Trec încet zilele, deși se întâmplă să avem multă treabă uneori. Timpul a căpătat valențe noi. Mai avem trei săptămâni până la anunțatul vârf al epidemiei. Personal, cred că vârful va fi peste cinci săptămâni. Nimeni nu ne-a comunicat și care va fi procentul din populație care va fi fost atins atunci. Probabil depinde și de comportamentul nostru.

Iată că în ultima vreme se manifestă nu una, ci două tendințe nocive. Pe de o parte îndărătnicia unora de a nu se izola, deși de asta depinde nu numai sănătatea lor. Pe de altă parte, mai nou, sustragerea altora de la datoriile pe care le au.

A fost mediatizat cazul unui slujitor al lui Hipocrate care a încercat felurite tertipuri pentru a intra în concediu, epidemiolog. Dar s-au făcut cunoscute și cazuri din forțele de ordine.

V-am scris deja despre premoniția mea privind certificatele de eroi. Ăștia cu avantajele pizmuite de toți – pensie la 48 de ani, specială, sporuri, mâncare, haine, pantofi, când dau de greu, când apare un risc oricât de mic, se sustrag. Bravos națiune! Ce viteji avem. Cred că certificatele sunt tipărite, își așteaptă doar clienții.

 

2 comentarii la „Simptomele leprelor

  1. Pingback: Cuprins | Născut pe lista neagră

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s