Șmenuri

Oare cine ne mai înșeală? Nu știu cum este la dumneavoastră, dar la mine este o coadă lungă și toți asta urmăresc. Desigur, primul este statul. Tocmai am primit o nouă somație care conține numerele unor documente care nu-mi aparțin. Și toate hârtiile astea scrise de funcționarii statului sunt intenționat redactate cât mai puțin inteligibil. Vom vedea ce-o mai fi. Te emoționezi la primirea primei somații, poate mai ai o fărâmă de sentiment la a doua, pe urmă, … La fel cu Lista Neagră, e greu când intri pe prima listă, eventual pe a doua, pe urmă, nu mai contează. Iar plicuri negre de la fisc am prea multe. Vedeți, sunt din categoria proștilor care nu numai că declară, dar și plătesc.

Doar că nu este doar statul cel care încearcă să mă fure. Spre exemplu vineri am primit vizita unuia de la gaze, revizia tehnică bianuală pentru care mă încasează 200 lei în rate, la fiecare factură. Dacă eram atent, nu trebuia să-l primesc pe Dorel fiindcă vechea revizie expira abia peste o lună. Dar mi-a fost lene să caut hârtia. Dorel avea o tabletă conectată la companie pe care rula un soft în care trebuia să bifeze verificările făcute. De două ori trebuia să semneze clientul și mi-a dat tableta care avea doar fereastra de semnătură fără să știi ce anume semnezi. În acel moment am vrut și trebuia să-l dau afară, dar am fost într-un clipă de slăbiciune. Mi-a luat așa trei semnături. În treacăt, mi-a pomenit că-mi expiră contractul și i-am spus că ăsta e un subiect asupra căruia voi reflecta.

Însă, doar ce plecă Dorelul, primesc un mail că să bag CNP-ul, să accesez noul contract. Adică, a vrut să mă păcălească. Un contract înseamnă clauze, prețuri, nu ceva pe nevăzute, nediscutate.

Fiscul nu trebuie să vi-l mai prezint, îl cunoașteți toți. Înșelătorii cu gazele sunt Engie, fostă GDF Suez, fostă Distrigaz, sanchi privatizată. V-am înșirat toate numele fiindcă, nu știu de ce, încearcă să se ascundă.

Foto: bancuri.com.

.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s