S-a tot vorbit despre economii bugetare. După dezmățul de angajări și majorări de salarii bugetare al perioadei de tristă amintire dracnea, reducerea capitolului salarii din buget a fost una din promisiuni.
Sunt anormale salariile mai mari ale bugetarilor, sunt nemeritate. Sunt salariați mult supranumerari, cu doar jumătate din ei s-ar putea face același lucru. Sunt lipsiți de răspunderi reale. Încercați să-mi dați un exemplu care să-mi contrazică opinia. Totul – salariile și contribuțiile bugetarilor provin din buget. Este complet falsă afirmația unui dobitoc cu pretenții de economist privind aportul acestora la sănătate și pensii – bugetul, plătit de toți.
Revenind, guvernarea minoritară a PNL nu a făcut nimic în acest sens, guvernul cu USR la fel, n-aveam nicio așteptare de la un guvern cu psd. Acum, Robin Hood reia tema populistă a impozitării progresive, vrea mărirea impozitului pe proprietăți, în condițiile în care procentul colectării este foarte mic, chiar mai mic ca al alfabetizaților. Nu pot să nu mă întreb dacă nu este o legătură, poate alfabetizații sunt proștii care plătesc impozite, fiindcă ăilalți sunt sigur mai deștepți.
Fiindcă veni vorba de colectare, proști și deștepți, lăutarul Minune are, conform celor publicate prin presă, 15 vile, 13 mașini (Ferrari-ul l-am văzut și eu), terenuri, bijuterii, obiecte de valoare/lux, ceasuri, poate și altele. Nu le am cu capra, dar nu mă pot împiedica să mă gandesc – oare, cât a plătit la fisc? Întreb pentru un prieten! De altfel, sunt și bugetari posesori de Ferrari., unul – fost șef local la fisc. Ah, ce pizmos mă manifest.
Așadar se propune taxa de solidaritate. De fapt, se reia propunerea, fiindcă este mai veche, de pe vremea Cârlanului – Bulibașa nu este original. Dar nimeni nu spune cu cine urmează să fim solidari. Rămâne un mister. Bulibașa, cu zâmbetul strâmb și ușor jenat specific (cred că în sinea lui este cu gura până la urechi), spune că ar trebui să-i placă lui KWI fiindcă se practică și în Germania, omițând că acolo s-a renunțat și taxa era clar definită.
Ei, în toiul acestor economii, ne trezim cu mărirea salariilor bugetare, cu o mărire pe șestache a salariilor din vârful statului și ale primarilor, ba chiar îi auzim, inclusiv pe Bulibașa Robin Hood că se plânge de inflației. Inițiator, marele patriot geto-dac din Vaslui, Solomon. Sigur, de la întâi ale lunii viitoare se aplică. Mătușii mele, posesoare a pensiei minime, ajutorul legal i se va da la șapte luni de la depunerea dosarului, fiindcă am apelat la o pilă. După angajările masive și măririle de salarii, guvernanții și-au luat angajamentul solemn de a stopa orice risipă – de-acuma gata.
Revenind la solidaritate, mă gandesc la o altă inechitate – pensiile speciale. Parlamentari, militari, polițiști, jandarmi, servicii, judecători/procurori – oameni fără vreun merit special pentru care țara să le fie recunoscătoare, primesc, de cele mai multe ori la o vârstă fragedă, această pomană substanțială. În curând, vor fi și primarii fericiți posesori ai unei asemenea pomeni. Cei mai mulți, atunci când aud justificate critici, ripostează că nu este vorba de pensii – sunt fie indemnizații, fie pensii de serviciu, fie alte denumiri. Însă, toți au pretenția de a fi majorate aceste sume pentru care n-au avut vreo contributivitate, odată cu restul pensiilor.
Ultima inechitate tocmai legiferată provine de la Curtea Constituțională și anume, după semnarea ordinului de ministru privind atribuirea titlului de doctor (n-am știut că există un asemenea ordin și nu-i văd rostul), chiar dacă lucrarea este dovedit plagiată, plagiatorul rămâne cu titlul furat. Curat murdar, coane Fănică. Hotărârea CC a fost luata în urma contestației fostei judecătoare la ÎCCJ Corina Michaela Jîjîie (nume predestinat), acuzată de plagiat.