Țările baltice

Nu pot spune că le-am cunoscut cu adevărat; am fost doar în trecere. Mi-au plăcut Talin și Riga pe care le mai văzusem și pe vremea URSS.

Nu am citit datele economice, dar cele trei țări sunt evident destul de sărace. Asta se vede după starea gospodăriilor de la sate cu ușurință. Din ce-am citit prin ziare, paza frontierelor și spațiului aerian le este asigurată prin rotație de aliați. Asta înseamnă că armatele lor nu prea reprezentau mare lucru.

Cumva firesc, limba rusă e cunoscută de toți. Problema e că discută între ei în rusește. Întrebarea cea mare este în ce limbă gândesc.

În acești termeni, cele trei țări sunt în UE și NATO cu mult timp înaintea României care și-a dorit asta. Toate trei sunt în spațiul Schengen și folosesc EURO deși, din ce-am observat, nu cred că îndeplinesc cunoscutele condiții. Ce ți-e și cu politica asta.

Oare ele or fi „coloana a cincea” în UE și NATO?

5 comentarii la „Țările baltice

  1. Pingback: Cuprins | Născut pe lista neagră

  2. Pingback: Balconul | Născut pe lista neagră

  3. Dupa cum s-a vazut in razboi , Tarile Baltice NU sunt coloana a cincea in NATO. Ca au multi spioni, grupuri de interese rusesti e altceva, dar guvernele si cetatenii sunt convinsi ca raul suprem e Rusia cu sistemul actual.
    PS
    Culmea e ca am vazut in Gemania si Austria mai multa sustinere pentru sistemul criminal al Rusiei. (fac diferenta intre Rusia putinista – oligarhie cu accente staliniste si Rusia viitorului – o democratie multinationala)

    Apreciat de 1 persoană

    • Optimist irecuperabil. Dar la noi, în România? Nu cred că sunt de loc puțini agenți ruși, cercuri de interese, companii care-l finanțează pe nebun.
      Rusia – o democrație multinațională?😀😀😀 Nu știu cum a fost înainte de 1917, dar de atunci li se tot toarnă în cap nebunii cu dușmani și dușmănii, cu ce tari îs ei în toate. Ar trebui vreo trei generații cu alt tip de educație și bunăstare pentru a se schimba ceva în mentalul lor. Nu vă amăgiți, nu se va schimba nimic. Aspirații la un imperiu al sclavilor.
      Călătoria în nordul Europei a fost în 2016 la solstițiul de vară (Nordkapp, NO). De pe la sfârșitul anilor ’80 până în iulie ’90, am lucrat cu niște ruși, persoane educate. Le-am citit uimirea din comportament privind ceea ce fuseseră învățați despre români și ce au constatat. Gândiți-vă cum e cu mujicii.

      Apreciază

Lasă un comentariu