Tragedii

Am avut o serie întreagă de tragedii medicale, cu victime. Doar acestea, cele foarte evidente sunt cele care fac rating. Deci, doar tragediile apar în presă. În afara acestora sunt o mulțime de alte tragedii cu victime, cu vieți irosite, cu pierderi umane și costuri. Sunt multe care nu pot fi asociate termenului tragedie, totuși sunt evenimente nefaste care care duc la pierderi și/sau distrugeri. Toate au niște cauze sau doar o cauză. De cele mai multe ori, nu se fac anchete serioase, nu se descoperă cauza exactă și Dorelul din spatele ei.

De ce nu se fac anchete detaliate, de ce nu se caută? Fiindcă nu este ușor, fiindcă nu are cine, fiindcă o asemenea anchetă reală cere multă muncă și seriozitate. Numai că Doreii sunt distribuiți prin toate domeniile. La angajare, un Dorel nu este interesat de ceea ce trebuie să facă, nu se gândește dacă știe, dacă poate. De aceea, nu întreabă, dar ce trebuie să facă. Dorel are o singură întrebare: Da’ cât îmi dai? Așa că, în mod firesc, natural, cu cât un post este mai bine plătit, are avantaje mai mari, cu atât densitatea Doreilor este mai mare. V-am tot dat în ultimele zile exemplul aplicației de vaccinare STS, făcută pe genunchi de niște Dorei – cred că este relevant. În aceste cazuri, niște Dorei trebuie să caute alții.

La fel cum diversele dosare judiciare de rezonanță – revoluție, mineriade, 10 august, Colectiv, deși cu situații evidente, clare pentru cei mai mulți, nu s-au finalizat sau doar s-a simulat, nici diversele accidente nu și-au găsit o finalizare serioasă în justiție. În consecință, pe lângă vinovații mai mici sau mai mari scăpați, nu s-au putut trage niște concluzii care ducă la ne-repetarea situației.

Revenind la subiectul zilei, am avut imediat parte de o șoșoacărie, pesederie și s-au cerut capete – Arafat, Voiculescu, Nicușor, … Ciuma a uitat că până mai ieri șeful acestui spital era un actual senator psd, primarul care îl numise și care îl susținuse era alt actual senator psd, că prin acest spital s-au vehiculat mari sume de bani fără realizări vizibile. Apoi, tot acel primar ar fi trebuit să asigure infrastructura necesară.

Arafat ar fi trebuit destituit după găsirea înregistrărilor dosite de la Colectiv, iar colonelul ăla care înjura morții ar fi trebuit să rămână fără specială. Asta nu s-a întâmplat fiindcă exact atunci a izbucnit pandemia și nu era momentul (pentru Arafat). De altfel, Arafat, cu sula în coaste, și-a dat silința, deși a mai avut alunecări pesediste. Însă acum, chiar nu e implicat.

Voiculescu este extrem de mâncat, tocat, din toate părțile, de câteva luni. Personal, nu văd nimic care să justifice campania. Am o apropiată care n-ar mai fi fost în viață fără activismul lui și i-am direcționat acei 2% în ultimii ani pentru MagiCamp, fiindcă face o treabă bună acolo. Nu l-am cunoscut personal, am încercat odată fără succes să-l contactez pe mail. Am doi apropiați care fac voluntariat acolo. Oricum, nu-i văd vreo vină legată de acest accident tragic și n-am o justificare pentru a-i fi împotrivă.

Și-atunci, ce-i de făcut, cine-i di_vină?

Foto: inmoreni.ro.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s