Uite COVIDu, nu-i COVIDu

Despre morți, numai de bine, chiar dacă și-o fac cu mâna lor. Mari discuții în spațiul public – a murit sau nu de COVID? Dar, o fi murit careva de COVID? Cunoștințele mele medicale sunt reduse. Este posibil ca nimeni dintre morții anului trecut să nu fi avut cauză directă a decesului COVIDu. Asta înseamnă că eforturile de combatere a COVID sunt neproductive, nimeni nu moare de COVID? A murit spre exemplu, de embolie pulmonară, sau de o glicemie uriașă. Eu chiar știu un caz, o persoană în vârstă, care a făcut embolie pulmonară la mai mult de o săptămână după negativarea testului. A scăpat.

Revenind, nu știu, poate scriu o prostie, dar chiar dacă decesul se datorează unor complicații apărute în urma infecției cu COVID, eu sunt de părere că moartea i-a fost provocată de infecția SARS-CoV-2.

Se poartă lozinci gen masca ne omoară, dictatura medicală care vrea să ne omoare, etc. Eu cred că ceea ce ne omoară cu adevărat, sunt chiar aceste teorii conspiraționiste. Mai cred că prin aceste teorii chiar se urmărește moartea unora, tocmai pentru a destabiliza societăți bine așezate. Și, chiar dacă asemenea teorii sunt colportate de o țață cu mâinile în șolduri, orice funcție ar avea, chiar dacă o face inconștient, aceste teorii vin din est. Oricât de patriotice ar fi numele partidelor implicate, teoriile fac victime în rândul românilor. Teoriile conspiraționiste sunt bine formulate, bine țintite, o campanie concertată. Nu pot fi o întâmplare, nu pot avea alt scop. S-au interzis teoretic arma chimică și cea biologică, dar cea psihologică?

Dar, oare puteți băga mâna în foc privind inconștiența zvonerilor? Avem oameni foarte bine plătiți care ar trebui să ne ofere răspunsuri și să împiedice asemenea manifestări, să ne protejeze.

Foto: paho.org.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s