Unde ne sunt proletarii

V-aduceți aminte, clasa muncitoare. Cei care împreună cu țărănimea muncitoare (bănuiesc fără a fi sigur că era tot o clasă socială) și pătura intelectualilor (nu prea înțeleg pe cine învelea) trebuiau să construiască socialismul care trebuia să ne ducă în comunism. Cum? Prin dictatura proletariatului.

Prin proletariat se înțelege clasa muncitorilor care, neposedând mijloace de producție proprii, sunt nevoiți să-și vândă forța lor de muncă pentru a putea trăi. Adică, muncesc pe un salariu fix și nu participă la împărțirea profitului. În accepția populară, proletarii erau aceia care munceau în fabrici și uzine, exploatații – exploatați și exploatatori.

Asta înseamnă că, odată cu trecerea la socialism, nemaiexistând exploatatorii, nu mai exista proletariatul, că doar de asta ne-a scăpat Armata Roșie eliberatoare. Atunci a cui dreacu’ era dictatura care ne-a adus înapoierea și sărăcia? Recapitulând, muncitorii, țăranii și intelectualii (câți au mai rămas după ce i-au omorât aproape pe toți) urmau să ne ducă pe culmile prosperității, dar nu mai mult decât nevoile. Dar în ce clasă se încadra aparatul represiv (nu clasa de școală, fiindcă din asta n-aveau)? Erau muncitori sau erau țărani? Eu aș scrie că erau profitori, dar teoria nu numai că nu precizează, chiar îi omite complet deși, ei erau stâlpul societății bine plătiți și cu multiple avantaje și atunci și acum. Apropo, presupun că ați auzit și dumneavoastră despre spargerea din Giurgiu, de la depozitul poliției al cărui sistem de siguranță nu a funcționat doar în acea zi.  Putea fi făcută doar din exterior? Parcă mi-ar fi citit blog-ul și s-au conformat.

Deci, am stabilit că, deși în teorie nu mai existau proletarii, populația era supusă dictaturii proletariatului. Dar cum s-a făcut de proletarii mult hulitului capitalism o duceau mult mai bine decât cei, în teorie inexistenți, ai socialismului? Cum de, pe ăia ai capitaliștilor nu-i înfometa nimeni, ba chiar aveau un trai îndestulat, un standard de viață incomparabil mai ridicat? Adică deși exploatații trebuiau să existe în capitalism, ei erau în socialism? O grămadă de neconcordanțe în minunata teorie marxistă.

Să revenim la zilele noastre în care poliția sparge poliția. Reîntorși în capitalism, conform teoriei, ar fi trebuit să reapară proletarii. Doar că ei au cam dispărut, ca prin minune. Cu forțele de ordine, ne-am clarificat, nici măcar vechea teorie nu-i definea a fi proletari (deși dictatura le aparținea). Restul bugetarilor? Nu, nu se poate, nu-și vând nimic, n-au cum, fiindcă nu muncesc. În ciuda vechii lozinci proletare noi muncim nu gândim, bugetarii nici nu muncesc nici nu gândesc, doar profită. Totuși, avem ceva reminiscențe. Spre exemplu Aurelia, cea cu origine extrem de sănătoasă – ce poate fi mai proletar ca prelucrător prin așchiere., poate doar turnător, de o fi fost sau ba, nu s-a aflat încă. Doar că Aurelia noastră s-a plictisit de așchiat și s-a reconvertit profesional în dactilografă la liceu. Omit restul reconversiilor doamnei Aurelia până la 22 de ani după bac când acumulările cantitative au dus la necesarul salt calitativ, intrând la fabrica de diplome (pardon universitatea) Bioterra unde stă cinci ani, dar diploma o obține la Constanța, unde e un aer bio, mai sănătos la peste 45 de ani. Într-un târziu, zbaterile îi sunt răsplătite cu vârf și îndesat, ajungând din 2014 director general la ARR. Iată ce încununare glorioasă a eforturilor unui proletar. Dar stai, asta nu e tot. Baragladina asta pesedistă, cum titrează un ziar, ajunge să câștige 18.000 EUR pe lună – la fel ca premierul Canadei, mai mult ca premierul Franței. Ei, asta da, evoluție proletară. Grosul acestei sume vine oarecum din același loc – Director general ARR, Președinte al Consiliului de conducere ARR, Evaluator de competente profesionale ARR, Membru al consiliului de administrație RAR (observați respectul cu care am utilizat majuscule pentru funcțiile vrenicei proletare) – o serie de funcții și activități prestate simultan. Suma o mai completează și din alte surse, ca să nu sărăcească ARR – găina cu ouă de aur trebuie ocrotită. Între timp, se pozează ba pe la mitingul lui dracnea pentru distrugerea justiției, ba cu Veo, ba cu Firea, așadar, doar ambianță proletară.

Să mai zică cineva că la noi sunt persecutați proletarii.

Foto: wallpapere.wallpaperstock.net

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s