Urgența medicală

V-am mai scris despre Proceduri și 112. Întâmplarea nefastă a făcut să fiu implicat direct în calitate de translator într-o asemenea „procedură”.

Cu excepția persoanelor „de fițe”, dar nu era cazul, renunțarea la programul unei excursii pe care ți-o dorești pentru un consult medical, este urmarea unei urgențe, a unei situații grave și de neamânat.

Pe ecusonul doamnei (era o doctoriță) scria „Senior medicine” iar parafa este „Senior physician” ceea ce, după unele interpretări, ar putea echivala cu medic primar.

Ei, ce-a făcut D-na doctor? S-a așezat în fața calculatorului, a scris simptomele care determinaseră consultul, apoi, parcă citind de pe prompter, a început un lung chestionar. Între timp, s-a mai consultat puțin și cu prietenul Google. Este adevărat că, la un moment dat, a interacționat direct cu pacientul pe care l-a supus unor teste fizice suspicionând o afecțiune neurologică, neconfirmată. Chestionarul pe care îl citea nu avea indicații foarte complete deoarece, atunci când pacientul a declarat că are simptome de febră, nu i-a luat temperatura.

Screenshot from 2018-02-16 19-11-48

Ca să completez tabloul, fac și portretul felcerului care o asista. Solicitându-i-se un pahar cu apă, acesta a oferit pacientului o apă aproape înghețată. La observația mea, simțindu-se atacat, a căutat pe Google o justificare care se referea la un mediu rece, nu o apă introdusă în organism.

Dacă ar fi existat vreo plângere (n-a existat), doctorița ar fi ieșit basma curată fiindcă sigur ar fi demonstrat că a respectat procedurile.

Și-acum, ce să vă mai spun – să ne ferească Dumnezeu și să ne ajute Google, că dacă ne bazăm pe proceduri …

Screenshot from 2018-02-16 19-18-20

5 comentarii la „Urgența medicală

  1. Pingback: Cuprins | Născut pe lista neagră

  2. Pingback: Iar cu procedurile | Născut pe lista neagră

  3. Pingback: Automatizarea | Născut pe lista neagră

  4. Pingback: Epidemiile | Născut pe lista neagră

  5. Pingback: COVID-ul și prostia | Născut pe lista neagră

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s