Vă mai poate surprinde ceva?

Se tot vorbește prin lumea largă despre „Țara tuturor posibilităților„. Păi fraților, asta e Românica. Cum de n-am știut?

În urma cu 45 ani Academia Română are plăcerea de a o primi în rândul ilustrelor personalități pe tov. dr. ing. ajunsă la această situație din nimic. Încă mai sunt și acum unii dintre cei care au primit-o cu bratele deschise pe tovarășa.

Înainte de ’89, timp de peste 40 ani, personaje apărute din neant, din pământ și iarbă verde, au dominat România cu foarte mare succes – ca și marile lor realizări. Un cizmar a ajuns mare cârmaci conducându-ne pe cărări aurite, dar cred că doar mi s-a părut.

Și ultimii 29 ani sunt plini de asemenea exemple de succes. Zilele astea auzirăm cu toții despre niște doctori de mare succes fără să fi făcut vreo școală. Cine știe ce alți mari specialiști vor mai descoperi săpăturile actuale.

Nu vreau să vă chinuiesc cu trecutul mai îndepărtat. Vă aduc aminte de premierul cârlan, membru al Baroului în baza unui doctorat îndoielnic, fără să fi participat la vreun concurs, situație de pe urma căreia a câștigat bani din contracte cu firme de stat.

Chiar acum, avem un ministru al sportului, fost fotbalist, actual senator, care n-a izbutit să se titularizeze ca profesor de sport luând nota 2,75 (Incredibil ce notă a luat noul ministru). Tot acum ministrul apărării nu a făcut armata (Ministrul Apărării susține că n-a făcut armata), ba chiar se pare că s-a eschivat.

Ca o încununare a tuturor posibilităților, Veorica, cea cu oglinjoara (Un pic de psihanaliză), ne anunță că „România a înregistrat creșteri economice spectaculoase. România va depăși pentru prima dată 1.000 de miliarde la PIB”. Numai că, un experiment al Radio Europa Liberă arată că un bon de 186,96 lei la supermarket din noiembrie 2017 a crescut la 276,90 lei în februarie 2019 (BOMBA despre SCUMPIRI). Cred că de vină este caracterul subversiv al Europei Libere sau al meu.

Deci, vedeți, se poate. Probabil că țărișoara noastră și-a deschis toate posibilitățile către toți, dar noi, oamenii obișnuiți, plătitori de impozite, n-am aflat. Altfel, am fi ajuns și noi ceva p-acolo.

Această prezentare necesită JavaScript.

Un comentariu la „Vă mai poate surprinde ceva?

  1. Pingback: Cuprins | Născut pe lista neagră

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s