Vârful aisbergului

Ca să putem ievalua orice, ne trebuie o unitate de măsură – metru, kilogram, secundă. Ei bine, în cazul imposturii e mai greu. Aș spune că putem măsura IMPOSTURA administrării acestei țări vreme de 70 de ani prin decalajul de nivel de trai între noi și vest, prin mizeria de pe toate drumurile și, mai ales, prin mizeria din societate.

IMPOSTURA din administrație este generată de angajări politice, pe pile, șpăgi și cumetrii. În ultimele luni au ieșit la iveală fapte care arată putreziciunea sistemului care ar trebui să asigure siguranța cetățeanului.

Oameni alergând fără noimă și eficacitate, un idiot cu grad de colonel ISU înjurând morții, răniți care au murit degeaba în spitale – totul întâmplându-se nu la un dezastru național, o calamitate groaznică, ci la un incendiu într-un club.

Două fete dispărute, o anchetă care nu descoperă nimic, la una din dispariții nu s-a întreprins nimic vreo trei luni. Peste puțin timp, presupusul vinovat va trebui eliberat în absența unor dovezi serioase, fiindcă așa spune legea. În aceeasi urbe a carului cu proști, a mai fost un caz asemănător în urmă cu câțiva ani, rezolvat cu încetineală și de mântuială, victime care și-au retras plângerile, principalul condamnat murind în condiții suspecte în închisoare.

Care au fost consecințele, ce măsuri a luat sistemul în fața acestei evidente incompetențe? Mai nimic. Un procuror mutat pentru a i se pierde urma, doi milițieni în floarea vârstei (soț și soție) ieșiți la pensii babane binemeritate vor face trafic de influență de acasă sau se vor reangaja cumva, colonelul ISU va ieși și el probabil la binemeritata pensie, liniștit. Oare a fost doar incompetență? Nu cumva, în urbea carului a fost complicitate? Nu cumva este o mafie? Oare cei care anchetează sunt și ei în mafie?

Întrebări care vor rămâne sigur fără răspuns, ca multe alte cazuri importante, cu victime, mai vechi sau mai noi, rămase fără finalizare. Vă reamintesc că învinuiții din cazul uciderii inginerului Ursu au fost recent achitați – or fi fost judecătorii, o fi fost dosarul prost făcut din incompetență sau rea-voință? Cum putem măsura impostura din aceste cazuri?

Cred că IMPOSTURA din MI și justiție care tocmai a ieșit la iveală este doar vârful aisbergului. Impostura este generalizată în administrația de orice fel centrală și locală. Uitați-vă la guvernanți, analizați-le meclele. Cereți o adeverință la primărie și priviți interlocutorii.

Gesturi simple, la îndemâna oricui, care vă vor arăta adevărata dimensiune a dezastrului.

carul-cu-prosti-in-curtea-guvernului-720x480

Foto kilometru0.com, adevarul.ro

 

Un comentariu la „Vârful aisbergului

  1. Pingback: Cuprins | Născut pe lista neagră

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s