Viața vs. filmul

Uneori, rămâi uimit. Fiecare dintre noi are propria poveste care, pe alocuri, bate filmul. V-am mai povestit niște cazuri. Cum filme am văzut cu toții, am să vă prezint doar două cazuri adevărate. Presupun că sunteti convinși deja că stau prost la capitolul ficțiune, mă bazez exclusiv pe realitate. Deși au și ceva amor, n-am putut pune titlul love story, nu se potrivea.

Prima poveste începe prin anii ’50, poate ceva mai înainte. O familie cu mai mulți copii, inclusiv doi băieți. Cei doi au căutare la fete. Unul dintre ei era favoritul tuturor și cuceritorul numărul unu. Pe la douăzeci și un pic de ani, o fată mai întreprinzătoare, îi cucerește inima și se mută la el, adică împreună cu familia lui.

Amor mare, toată lumea îi considera logodiți și se plănuia nunta. Numai că, soarta a vrut altceva, Făt Frumos moare. Mama, să-i spunem soacră, vrea s-o alunge (termenul local consacrat) pe logodnică, dar aceasta nu vrea să plece, se gândea să rămână cu celălalt băiat.

În sfârșit, pleacă, se mărită cu altul, cu care are o fată și căruia îi face viața un calvar, bărbatul îi dormea în pod. Nici fiica nu este mai prejos, se mărită și-l terorizează pe bărbat. Acum nu mai este în viață decât fiica.

A doua poveste. O pereche au un fiu. Fără să fie deloc Făt Frumos, fiul se însoară, are doi copii, divorțează. Taică-su murise, casa părintească revenise fiului. La divorț, copiii rămân la mamă. Pentru ca nu cumva casa să ajungă la copii sau la fosta nevastă, băiatul trece formal casa pe numele mamei. Aceasta își găsește un țiitor și îl dă afară pe băiat. Dar nici urâtul nu a stat degeaba, după divorț. A concubinat cu vreo patru alte femei. Începe un război prin tribunale mamă-fiu. Mama rămâne singură și este racolată de o sectă care o determină să plece la Timișoara. Secta vrea casa, dar situația juridică a acesteia este incertă, procesele fiind câștigate alternativ de mamă și fiu.

În aceste condiții, mama se întoarce, dar nu mai poate locui acasă fiindcă fusese câștigată pentru moment, de fiu. Se stabilește la un fel de rudă care dorea să pună mâna tot pe casă și care-i susține în continuare procesele. Nepoții dezmoșteniți se duc la preot pe care-l conving să intervină la ruda îndepărtată, împotriva bunicii. Bunica rămâne oarecum pe drumuri, dar firul vieții ei se rupe, încheind astfel lungul conflict.

Ei, ce ziceți? Bate filmul?

Foto: facebook.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s