Ziua cea mare

S-a decis – suntem un popor de patrioți (mai puțin ungurii care au primit indicația de a nu se manifesta). Ce mai dom-le, steaguri la porți, pe mașini, mare înghesuială. E cam ca la întrecerea întru smerenie a babelor la biserică. Cuvinte mari

Ca în fiecare an, fiecare are sărbătoarea lui. Dar parcă e mai bine așa decât pe vremea lui Constantinescu când a fost huiduit de o hoardă PDSR-istă (cred că sub acest nume se ascundeau atunci) la Alba Iulia. Patriot, patriotism

Se ținură și ceva cuvântări patriotice. Cel mai mult mi-a plăcut Dragnea care ne urează liniște. Asta e din ADN-ul PSD – de la nea Nicu „stați liniștiți tovarăși” la Iliescu „un președinte pentru liniștea noastră” (auzii că azi a stat liniștit). Deocamdată, n-am informații despre ințelepciunile patriotice ale celui care îi va lua locul generalului izmană. Sunt sigur că a debitat și astăzi ceva memorabil după aia cu partizanii – ca un mare patriot ce e.

Acum câteva zile, voalat, Dragnea îi amenința pe americani cu Rusia jucându-se lejer cu securitatea noastră, a tuturor. Are o atracție specială partea asta bolșevică a politicii: ultimul lor candidat la președenție a ținut să se pozeze lângă Putin când toată Europa îl blama, candidatul dinaintea lui a făcut niște vizite la Moscova, de trei ori președintele s-a grăbit cu un tratat de prietenie (neratificat) în ’90. Cel din poza cu Putin îl critică acum pe Dragnea pentru poza plătită cu Trump.

Și, pentru puțină sare și piper, a mai fost puțin scandal cu senatorul PSD Ilie Năstase. Prin 1998 eram cu un musafir elvețian (Problema WC-urilor la elvețieni), Ilie era cel mai cunoscut român pentru acesta, era „un zeu” – acestea i-au fost cuvintele. Știu că nu excelează nici la capitolul minte nici la caracter, dar nu știu ce i-o fi trebuit lui Ilie să se bage în noroi. Asta e cu unii dom-le, nu le mai ajunge.

Un comentariu la „Ziua cea mare

  1. Pingback: Cuprins | Născut pe lista neagră

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s