Слава Україні!

Slavă Ucrainei! Oare ce înseamnă asta? Ce înseamnă pentru dumneavoastră? Dacă vreți, îmi veți scrie. Oricum, vă scriu ce înțeleg eu.

Pentru mine are semnificația Jos Rusia. Cum declara un oficial polonez, fie Ucraina câștigă, fie toată Europa pierde. Orice victorie, progres al Ucrainei înseamnă o palmă pe obrazul rușilor, al mujicilor care se agață de mizeria lor. În mărinimia lor vor să-și împărtășească mizeria cu alții, fie că vor sau nu. Mai ales dacă nu vor. Este o versiune a caprei vecinului geto-dacice. Ba chiar, dacă nu vor mizeria lor, sunt gata să-i și omoare pe cei ce refuză. Moarte celor ce-și doresc prosperitate. Toți trebuie să fim la fel, mizerabilii. Mahării lor sunt exceptați. Asta este educația sădită forțat de peste 100 de ani. Așa că, riscă tot, oricum au doar viața, pentru nebun. Dar viața lor n-are nici o valoare pentru nebun, doar a lui. De secole, Rusia a fost dușmanul nostru. Începând cu 1812, au trecut la fapte, trăgându-ne în mizeria lor.

Slavă Ucrainei? Istoria comună are multe puncte nevralgice, poate fiindcă era Rusia țaristă, imperiul, sau URSS, același imperiu. După atâția ani, e greu de lămurit dacă erau ruși sau ucrainieni sau alții din imperiul vecin. Oricum, când am traversat Ucraina venind din Polonia, nu i-am simțit extrem de prietenoși, chiar invers. De altfel, și Polonia, cel mai fervent susținător al Ucrainei din zonă, are multe de reproșat vecinilor, cred că mai multe decât noi.

Așadar, mă doare când văd atrocitățile comise asupra ucrainienilor, dar îmi aduc aminte de cele comise asupra populației românești. Erau ruși, ucrainieni, alți sovietici? Nu este momentul pentru dispute fiindcă pericolul major este dincolo de ei. Îmi aduc aminte și de cazacii din timpul războiului din Transnistria, veniți din Ucraina. Vă sugerez să analizați frica ce domină conaționalii noștri din Basarabia privind pericolul cel mare.

Ucraina a comis recent niște greșeli politice – declarațiile cu Bandera, legea privind minoritățile. Sunt chestii de neacceptat în UE și nu vor fi acceptate. Însă, mai este o latură a problemei.

Americanii au susținut Sudul și au intervenit în războiul din Vietnam. Nordul a fost susținut de China și Rusia. Ei bine, ce s-a întâmplat după retragerea americană, după sfârșitul războiului? Vietnamul s-a trezit cea mai puternică țară din zonă (din punct de vedere militar). În consecință, a atacat și ocupat (mai mult sau mai puțin) Laos, Cambodgia, Tailanda. Ba, chiar a ocupat o regiune din sudul Chinei. Sigur, lucrurile s-au reglat ulterior adică, le-au fost băgate mințile în capete.

Un alt exemplu este cel al Afganistanului. Îmi aduc aminte că eram student, într-un fel de vacanță de iarnă și am ascultat pe scurte, un post subversiv despre atacul sovietic din Afganistan. Mi se părea foarte departe și neimportant. Statele unite au înarmat și susținut financiar talibanii. Doar că, ulterior s-a întors roata.

Au fost doar două exemple privind efectele înarmării excesive a unui stat. Mai există și alte exemple. De aceea, reticențele SUA și celorlalți susținători mi se par justificate.

Așa că, mergem mai departe – Jos Rusia!

Foto: facebook.com.

Lasă un comentariu