Pedeapsă

Oamenii cei răi au fost pedepsiți pe bună dreptate de Bombonel cel blând. Așa că, și-a retras falsurile din expoziție, pedepsindu-i pe toți vizitatorii, fără deosebire de rasă, naționalitate, etc, mai ales fără deosebire de sex. Așa. Să se învețe minte. N-au fost în stare să sară în apărarea lui, care este nevinovat. Știți, nici usturoi n-a mâncat, nici …

A invocat niște autografe de pe dosul pânzelor pe care îmi închipui ușor cum le-a obținut. Nici unul nu este al vreunui expert, nici unul nu atestă concret nimic.

De ce le-a retras? Fiindcă pasul următor ar fi fost o expertiză reală. Dar el zice că în semn de pedeapsă. Sigur că el este deasupra oricărei suspiciuni, chiar fiscale. Am totuși o curiozitate, exponatele astea, chiar falsuri, se asigură în orice expoziție. Oare cine o fi plătit asigurarea? Eu cred că organizatorul, adică muzeul, adică bugetul. Dar eu sunt răutăcios. Însă, o expoziție foarte asemănătoare a avut loc mai demult, fără a include falsuri, și a fost un succes.

Între timp, cumva ca să-i sublinieze importanța, să-i sară în ajutor, Bulibașa al treilea a mărturisit că a primit sfaturi prețioase care i-au confirmat corectitudinea deciziilor de la Bulibașa al doilea. Ba l-a și lăudat – cea mai bună guvernare. Eu îmi aduc aminte altceva, dar v-am mai scris că sunt un rău.

Nu este greu să-mi imaginez ce sfaturi i-ar fi putut da, fiindcă îi urmăresc atitudinea constantă pro-rusă, pro-chineză. L-aș fi înțeles mai ușor dacă era pro-indieni sau pro-pachistanezi. Mă mai întreb ce recompensă a primit sau a cerut, că doar consultanța asta nu merge moca. Și deși a avut grijă să-și spele cazierul, este reabilitat, cred că-și dă seama că a expirat. Bănuiesc că a aranjat de o sinecură pentru vreun copil, a mai făcut-o și cu Veo. Doar este din buget.

Mai am o precizare. Bulibașa (al treilea), și eu sunt măgar. Mă întreb nu doar de unde dați bani pentru pensii, ci și de unde scoateți lovelele pentru toate celelalte pomeni, toate sinecurile care se substituie unor ajutoare sociale. M-a impresionat lăcrămioara pe care am zărit-o la colțul ochiului Bulibașei, vorbind despre părinții și bunicii noștri, făuritorii României de azi. Emoționant. Doar că ceva este neclar. Nimeni nu știe precis ce-i cu ai Bulibașei, probabil este secret de stat deși, vorbește în numele nostru și ar trebui să-l cunoaștem bine.

Vă pun din nou poza de colecție, care nu este un fals, de care este foarte mândru Bombonel, aceea cu Dughin. Cum care? Acela cu Rusia de la Vladivostok la Dublin. Oare pe care emisferă? Poate pe amândouă – și prin vest, și prin est. Bombonel, Băse n-a avut dreptate, mic ai fost totdeauna.

Foto: https://www.facebook.com/photo?fbid=1349934508893876&set=a.135792593641413.

Lasă un comentariu