Interlopi

Un interlop, omorât de ai lui în State, ale cărui ocupații principale erau proxenetismul și tâlhăria (nu știu codurile CAEN), este adus în țară, la Chitila, cu un avion privat. Nu știu dacă a aterizat chiar la Chitila, ici-șa, lângă Bucale. OK, va avea parte de funerarii onorante, tradiționale pentru ei, cu bocete, etc. La urma urmelor, onoarea este totul. Recunosc, personal nu i-am acordat nici un fel de gând pios, presupun că i-au trimis destule ai lui, conform obiceiurilor cu grătare, mici, băutură.

Am doar câteva întrebări pe care nu eu ar trebui să le pun, ci fiscul.

  • Câte taxe și impozite s-au plătit pentru banii care au susținut călătoria finală și paranghelia tradițională?
  • Dincolo de rudenie, durerea celor ce-l omagiază nu cumva este susținută de banii pe care-i primeau în vreun fel de la răposat? Oare care este poziția fiscului privind aceste lovele de origine îndoielnică?
  • Oare printre îndurerații beneficiari ai stipendiilor trimise de proxenet se numără și asistați sociali, beneficiari ai venitului minim, oare n-au merțane și turnulețe?

Toate răspunsurile n-ar trebui să mă intereseze pe mine sau pe dumneavoastră, decât poate la nivel de bârfă. Ar trebui să intereseze fiscul român. Numai că am ascultat-o acum vreo doi-trei ani pe o doamnă directoare pe la fisc, vorbind la Tv, spunând că sistemul nostru fiscal este declarativ și că, dacă n-are declarație, n-are cum impune.

Vă reamintesc istoria lui Al Capone, înfundat nu de poliția federală, nu de poliția criminală, ci de fisc. A, dar asta s-a întâmplat de mult și dincolo de ocean. Adică, la noi, cei plătiți foarte bine din banii noștri, ai plătitorilor de taxe și impozite, nu fac nimic, fiindcă fie n-ar avea de ce, fie nu vor să se deranjeze. Oare, pe dumneavoastră, aceiași slujbași v-ar ierta fie și de 1 ban? Nu vă simțiți discriminați?

Rezultă clar și simplu – voi, noi, cei ce ne declarăm veniturile suntem niște proști.

P.S. Mai am un oare. Oare nu din cauza unor asemenea specimene, tolerate de statul român, avem nevoie de viză pentru a călători în State? Și scandalul recent cu turiștii din Mexic li se datorează.

anaf_ro

Lasă un comentariu