Robin Hood

Hotărât, suntem un popor original. Negăm, dar avem o democrație originală. De la o vreme, tot ce fac traco-geto-dacii este original, cred că originalitatea asta a venit pe tacurile sovietice. Comunismul nostru a fost original, cu excepția URSS, am dat cele mai multe victime, dar am fost și singurii unde a fost o rezistență armată. Între fostele țări socialiste, am fost cei mai slabi economic, doar cu Bulgaria ne întreceam, competiție care, iată, nu s-a terminat.

Tot noi am fost singurii unde răsturnarea comunismului s-a făcut cu multe victime (1.142 conform UE). A urmat democrația a cărei originalitate este exprimată cel mai bine de expresia „La vremuri noi, tot noi„. Mă rog, puii noștri – tot aia e.

În sfârșit, UE – orice-ar spune ei, noi o facem p-a noastră, ce știu ei, habar n-au. Așadar, am ascultat doi reprezentanți de frunte psd. Unul este Grindeanu (prim-ministrul cu OUG13), celalalt milițianul ăla, șef de post, apoi mare sindicalist, acum deputat, altfel extrem de gureș și obraznic, cu pensie specială (nu cred că-i va strica o specială în plus). Cei doi s-au exprimat cam așa

Noi (adică psd) știm ce vrea poporul – salarii, pensii, alocații.

Aproape identică a fost declarația lui Grindeanu de acum câțiva ani când părinții politici – dracnea și Călin – îl duceau de mânuță spre biroul din Victoria. După Mihaela dragostea Prostănacului și sinuciderea lui Bombonel, asta a fost a treia mare penibilitate din politica românească. În timpul scurs, Grindeanu n-a învățat nimic, n-a mai aflat nimic. Dar drumuri, spitale, învățământ – progres, oare nu dorește poporul? Investiții, locuri de muncă (nu din alea umflate pe la primării)? Oare, toți românii, vor salarii, pensii, alocații sau vor să poată cumpăra ceva cu banii – îi interesează câți bani au sau ce pot cumpăra cu ei?

O originalitate românească este și capra vecinului. A fost tare cultivată în comunism – nu-ți plăcea careva, ți se părea că nevastă-sa e prea bine îmbrăcată, ți se părea că are nejustificat de multe capre? Imediat o pâră la organe. Moca, fără să primești o capră. Ăsta, da altruism. Păi, ce mă-sa, de ce să aibă ăsta o casă de 120 mp? Lasă-l să plătească, dă-l în mă-sa. Cam așa funcționează gândirea psd. Doar că acum capra a fost vopsită în Robin Hood. Ah, ce-o să le mai placă românilor să-i îmbogățească Robin! Așa că, după SuperMîțu, vom avea Bulibașa Robin Hood. Numai că, eu îmi amintesc de un ministru de finanțe care nu plătește nici azi impozite, de un prim-ministru fără cont în bancă, de un primar fără casă și avere, de un baron întreținut de mă-sa – săraci și cinstiți, așa cum i-a învățat nea Nelu.

Iată că, din orgolii prostești, ne-am întors în vremea dracnea, vom avea din nou miniștrii care au făcut modificările favorabile infractorilor la legile justiției – foști prim-miniștrii, Firea va fi mama noastră, lăsați prostia cu rotația, îl vom avea prim-ministru pe Bulibașa Robin Hood. Nu e o problemă, suntem obișnuiți, fiindcă nu e primul, este Bulibașa al III-lea. Ar trebui să nu fie uitate Olguța, Grațiela, Vasilica. N-ar trebui omis nici Olguțu, cel cu aerul misterios de bulibașă șef la servicii secrete, nici Tu-dorel, Iordache, Nicolicea, Nicolae – oh ce de juriști mari a mai oferit peeseedeeul.

Bulibașa a declarat repetat că PNRR nu va fi aprobat, chiar a fost provocat să-și dea demisia dacă se aprobă. Nu și-a dat-o, dar visează penibilul unei renegocieri ca să fie mai ușor ciordibili, altfel, la ce bun paranghelia cu guvernarea.

A făcut ceva psd pentru a reveni? Nu, nimic. Doar prostia aleșilor noștri.

Lasă un comentariu