Nostalgici

Știți ce sunt ăștia, nu? Ei bine, care sunt nostalgicii, pe unde îi găsim și ce idei emit? Mă refer în general la mediul virtual dar, nu numai.

Mai întâi, trebuie făcută o distincție. Nu orice postare nostalgică (cea inițială) din mediul virtual este a unui autor nostalgic. Inițial, multe din ele sunt propagandă făcută de o armată de postaci angajați de partidele Zdrențelor Roșii pentru a stârnii regrete, sentimente anti vreo reformă, pentru a amplifica refulările sociale ale unor amărâți, mai ales în preajma unor evenimente electorale. De ce este o caracteristică a Zdrențelor Roșii? Pentru că ei sunt acei oameni foarte bogați care cerșesc voturile săracilor. Incultura, sărăcia, cultivarea obiceiului cu capra, le sunt caracteristice. Deja, am definit și persoanele la care prinde o asemenea propagandă, desigur statistic.

Dar, care sunt ideile acestei propagande? În primul rând, că înainte era mai bine, adică pe vremea comuniștilor, pe vremea lui ceașcă – toți aveam case, aveam salarii. Sigur că se omite faptul că era vorba de niște ghetouri din cutii de chibrituri, că toți trebuiau să fie salariați pentru a putea fi controlați, că eram înfometați voit. Uneori, i se ridică osanale criminalului ceașcă și găștii lui.

Care este rolul? Partidele Zdrențelor sunt percepute drept continuatori ai partidului comunist, și chiar asta sunt. Din acestă cauză, propaganda crește în perioade electorale. E drept că am mai găsit, chiar pe blogul meu comentarii cu îmbuibații care sugeau sângele poporului – ca rezultat al educației școlare din trecut.

Zilele acestea însă, am găsit niște comentarii demne de perioada 1947, făcute la pagina mea Trăiască 7 Noiembrie de către un cititor WP din Canada, pseudonim nicu cohen care declară că se va întoarce, un om pe la jumătatea vieții, adică destul de tânăr, cu convingeri PRO SOVIETICE. N-a fost singura pagină în care am scris că răul ne vine de la răsărit (mai recente Obârșia, Dimensiunea RĂULUI), declicul l-au constituit afirmațiile mele de final privind cele două divizii de trădători (n-au fost exprimări prea categorice) și comentează (fragmentele cele mai șocante):

Divizia Tudor Vladimirescu a fost formată din eroi. Trădători au fost cei care s-au unit cu Germania hitlerista și au atacat Uniunea Sovietică. Ce bine le stătea foștilor burghezo – moșieri la închisoare. Le era greu să trudească în mină sau la săpat la Canal, …  paraziții obișnuiți cu șampanie, femei parfumate sau unii homosexuali li se părea iadul când au fost puși la muncă.

Care elită? Cei care au fost închiși de comuniști în anii 50- 60 erau niște gunoaie vândute occidentului. Trădători și spioni, în frunte cu regele clovn hămesit după avere. M-am saturat de condamnarea comunismului fără să se descrie exact mizeria sociala dinainte de comuniști, cât și cea după 89.

În sfârșit, îmi propune un test despre cunoaștere profundă cu întrebări de tipul „Cunoști că …”, niște autori neo-comuniști moderni, apoi revine la teza că România a ocupat URSS:

momentul atacării Uniunii Sovietice, tu ști că România a atacat mișelește fără Declarație de Război? Tu ști că conducătorii militari ai României erau iezuito-masoni aflați în slujba Vaticanului în frunte cu sceleratul Antonescu … iar armata nu trebuia sa atace URSS ci trebuia sa atace Palatul regal, Senatul, Camera Deputaților, Prefecturile, Primăriile, Birourile Băncilor și Magnaților și să lichideze acea clasa manipulatoare care se îmbuiba din sângele poporului … dacă ți s-a dilatat conștiința, dacă ai ajuns să cunoști empatia (sublinierea mea)

Și mai departe:

Teritoriile revendicate de URSS nu erau ale noastre ci ale asupritorilor noștrii. Poporul era numai utilizat să fie exploatat și sa sacrificat în războaie să le apere lor moșiile

Nu am corectat textul, am lăsat corectorul să pună doar diacritice pentru a-l face mai accesibil. L-am republicat deoarece toate paginile mele sunt publice, în consecință, și comentariile.

Ce mai pot comenta este că, foarte probabil acest tovarăș nu a trăit acele vremuri, nici măcar n-a fost tovarăș dar, cum v-am scris de mai multe ori, ce naște din pisică, șoareci mănâncă. Confirmă teoria dosarului, probabil a avut un înaintaș în divizia TV. Ăsta, nostalgic. Mie, îmi stârnește doar milă gradul de empatie la care a ajuns. Cum v-am mai declarat, românii sunt de două feluri – cei ai căror bunici așteptau americanii și cei mulțumiți de venirea rușilor (Dimensiunea RĂULUI).

Sincer, nu am crezut că în anul 20.20 mai gândește careva astfel, nici măcar Petrică al lui Valter. Dar, de mai rău, e loc totdeauna.

nm

 

5 comentarii la „Nostalgici

  1. Pingback: Cuprins | Născut pe lista neagră

  2. Pingback: Clitorisul | Născut pe lista neagră

  3. Pingback: Povestea lui Pavel | Născut pe lista neagră

  4. Pingback: Umbrele trecutului | Născut pe lista neagră

  5. Pingback: Ferește-mă Doamne de prieteni | Născut pe lista neagră

Lasă un comentariu