Ileana Cosânzeana și Făt Frumos Chiparos

Un pisoiaș mic și neastâmpărat s-a pripășit pe la mine prin curte. Oricât a fost alungat, îndepărtat s-a comportat ca și cum ar fi fost iubit, dorit și, până la urmă așa a ajuns. El există într-o lume a lui, se bucură pentru orice, ce mai, trăiește într-o lume paralelă, ruptă de realitate. Am folosit termenul ca să trecem la lucruri serioase, la politică. Acum îl cheamă Căcățel – îl strigi și vine.

Eu sunt un om de dreapta, cred că proprietatea este un factor important în progresul unei societăți. Totuși, nu pot exista numai partide de dreapta. O societate normală presupune echilibru – dacă există partid de drepta, trebuie să existe și unul de stânga. psd-ul este încă un partid mare. Eu l-aș fi vrut un partid autentic de stânga. În realitate, a adunat în jurul lui doar o pleavă a societății românești, și membrii lui sunt doar niște oameni îndoielnici, duplicitari, îmbogățiți peste noapte, ce mai, n-au nimic cu stânga. Tare interesant ar fi genotipul acestor oameni suporteri și jucători, cred că ar dezvălui caracteristici ciudate aflate în comun.

Să trecem acum la lumea lor paralelă, realitatea lor paralelă. O urmăream pe Veorica prezidând mesele festive din Sala Tronului. Am citit ce e în mintea ei, n-am vrut să scriu pentru a nu jigni prin comparație personajul istoric pe care tocmai îl comemorăm. Mă uit la Ileana Cosânzeana cum își schimbă nu numai coafurile și extensiile de păr, dar și fizionomia. Îi mai cresc buzițele, îi mai dispare un rid, … Ce mai, sunt sigur că seara, întreabă: Oglindă oglinjoară, cine-i mai … Am și eu o întrebare: o fi având un angajat special pentru trebile astea, după modelul unei foste ministre a transporturilor care se zice că-și angajase croitoreasa consilier?

Cât privește pe Făt Frumos, el s-a remarcat mai întâi la ultimele alegeri prezidențiale în diaspora – modelul i-a fost urmat și zilele trecute la euro-parlamentare. S-a mai remarcat și cu niște amante insipide cărora le-a pus pe cap niște pălării prea mari. În rest, doar un chiparos care îndatorează națiunea pe mai multe generații. Zâmbetul lui Făt Frumos nu e justificat decât prin prostie sau insolență, sfidare a spectatorilor acestui act iresponsabil, un individ grobian.

Care-i asemănarea cu Căcățel? Niciuna. Căcățel trăiește în lumea lui închipuită în care toți îi sunt prieteni. Ăștia, conduc cel mai mare partid din România, guvernează și ne decid destinele, nouă și urmașilor noștri. În lumea lor paralelă, ceea ce-și închipuie că sunt, că reprezintă, distruge viitorul nației.

Până una alta, mi-au stricat imaginea chiparosului – alături de profilul acela de lumânare, acum văd la rădăcină o grămăjoară cu moț. Nu vă pun poza.

5 comentarii la „Ileana Cosânzeana și Făt Frumos Chiparos

  1. Pingback: Cuprins | Născut pe lista neagră

  2. Pingback: DNA-ul | Născut pe lista neagră

  3. Pingback: Moldova | Născut pe lista neagră

  4. Pingback: Joc de glezne | Născut pe lista neagră

  5. Pingback: Iar sinecuri | Născut pe lista neagră

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s