O Românie fără hoție sau fără prostie?

Cum o fi mai bine? Prost sau hoț? Cu proști sau cu hoți? Mare mister – a fi prost sau a fi hoț – asta-i întrebarea. Probabil, hoții le spun celorlalți, proști. Nu cred că mulțimile proștilor și hoților sunt chiar disjuncte. Sau să le spunem cete ca Eminescu? Atunci, care sunt nebunii și care mișeii?

Cum o fi mai bine pentru România – fără proști sau fără hoți? Ce ne strică aerul mai tare, proștii sau hoții? Rămânând la teoria mulțimilor, Ciuma Roșie – o mulțime și ea, este o reuniune de hoți și proști. Unii au fost recenzați în noiembrie anul trecut. Or fi participat și hoții?

După mine, cum am mai scris, prostia este subiect de siguranță națională. Ei sunt cei manipulați. I-ați văzut la manifestațiile fără măști, i-ați văzut de Sf. Parascheva la Iași, îi puteți vedea aproape zilnic – din păcate. Dar cei care-i instigă sunt și ei proști? I-aș încadra mai degrabă la mișei. În fond, să faci jocul unei agenturi ostile României este o trădare de țară. E clar că și hoția este o problemă de siguranță națională. Ambele, hoția și prostia sunt la fel de nocive.

Dar ce facem cu hoții care n-au nimic, n-au casă, n-au masă, n-au mașină, n-au nevastă? Avem două exemple, unul proaspăt, unul de acum un an. M-me Pintea, flagrant cu mită, are copil, are domiciliu, dar n-are soț, n-are casă, mașină, n-are nimic. Nu știu cum s-o calific – dacă-i spun fată mare, comit o blasfemie, dacă scriu că a fost scoasă la produs, se supără. Iată că acum, aflarăm și de ce fratele Tudorache era atât de lipit de primăria aia, arză-o-ar focu’. Doar că, ce să vezi? Coincidență. Nici Tudorache n-are casă, n-are mașină, n-are nevastă, n-are amantă, n-are menajeră, n-are nimic. Vedeți, ziceați că e urâtă Clotilde, dar a avut dreptate.

Trebuie să închei moralizator. Zicea M-me Firea că proștii-s mulți, probabil gândea că și hoții la fel. Ultimii doi ani au arătat că și ținându-se de mână, nu sunt suficienți. Doar noi putem demonstra care-i mulțimea cea mai mare.

Vă ofer și o muzică lăutărească pe subiect, dovadă că nu sunt rasist:

Foto: a1.ro, expresmedia.ro. Titlu inspirat din blog-ul pozeDECAT.

Lasă un comentariu