Zi 33!

  • Mai crede careva că a fost o revoluție? Dar o mișcare kaghebe? Tocmai s-au publicat convorbirile dintre Ilici, Petrică și Tiajelnikov.
  • Mai crede careva că Lee Oswald a acționat sigur? Dar că Dincă din Caracal a omorât fetele singur? Oare cine-i mai important – JFK, Luiza, Alexandra? Dar ce mai contează două fete pe lângă victimele lui ’89, apoi ’90?

De fapt, totul se cunoaște. Lipsește doar formalitatea acceptării de către autorități. Și ce? Au găsit criminalii lui Frumușanu și Crăiniceanu. I-au găsit și pe criminalii lui Ursu. Și, ce? Criminalului principal al lui Ursu, i-au dat drumul și a mai omorât. Restul, ucigași și capi, sunt bine-merci, își încasează voioși specialele bine meritate pentru serviciile aduse patriei. Dar ucigașii din ’89-’90? La fel. Își încasează liniștiți specialele pentru serviciile aduse patriei socialiste, dac-or mai fi trăind. Oricum, au murit în patul lor, îngropați cu cruce, nu aruncați într-un cuptor.

Încă nu se știe precis dacă au fost identificați toți morții arși la crematoriu, aceia menționați doar prin liniuțe pe zid. Ilici se încăpățânează încă să-și mai târască duhorile pe acest tărâm, făcându-le viața grea împărțitorilor de dreptate care, tare ar vrea să arunce odată sertarul cu dosarul. La ce bun să-și mai bată capul dom-le?

Dreptate, adevăr, justiție – mulți termeni ocoliți insistent de specialii justiției românești. Alți speciali. Cum o întoarcem, tot de speciali dăm.

Dar unde sunt eroii? Atâți câți or mai trăi. Păi, pe unul îl cheamă Bulibașa și are certificat în regulă. Are patalama, cum au o grămadă de aleși. Ar trebui să nu-i mai alegem, ne-ar costa mai ieftin fără patalama de mari revoluționari sau doctori în științe.

Între timp, cei ce ne-au făcut revoluția sunt din nou aproape. Te pomenești că vor o resetare. Și, dacă vă pune nenea doctorul să ziceți 33?

Foto: telem.ro.

2 comentarii la „Zi 33!

Lasă un comentariu