Uraaaa!

Ne tot învârtim prin tot felul de cercuri cărora nu toți le cunosc suprafața. Unul dintre acestea este cercul urii, cerc a cărui arie tocmai a fost măsurată sau cum zic răuvoitorii, recenzată. Când vorbesc despre acesta, mă refer la „cercul strâmt”. De ce? Argumentez:

Spuneți-mi, de câte ori ați auzit povestea cu ura dintre români în discursul altcuiva decât al unui pesedeu. Uitați-vă prin social media, toți cei care apelează în vreun fel la sintagma urii sunt promotori ai psd.

Iată cum suna chemarea unei pesediste (poate a unui postac):

„DEMONSTRAȚI CĂ SUNTEȚI FIII ȘI FIICELE ACESTUI POPOR / STOP URII ȘI DEZBINĂRII / VOTAȚI ROMÂNCA NOASTRĂ”

Rezultă din text că dacă votăm „românca noastră” se oprește ura și nu vom mai fi dezbinați. Adică „cine nu e cu noi este dușmanul nostru” – o veche lozincă din comunism – doar noi existăm cu adevărat, doar noi știm ce e drept. Ca pe vremea în care asesorii populari comuniști împărțeau dreptatea. Vă voi explica altădată ce e cu asesorii, iar dacă nu știți, rugați-vă să nu mai aflați de ei.

De câte ori n-ați auzit povestea urii și dezbinării în discursul Vasilicăi? Al lui dracnea? Al celorlalți fruntași psd?

Știu că de la dragoste la ură e doar un pas, dar nu cred că și în această situație. Nu cred că de la ură la dragoste e tot un pas – ura naște ură.

Rezultă că ura este din cercul strâmt, cu aria aceea mică și se adresează celorlalți. Vi se pare că greșesc?

vot-dancila

Foto: activenews.ro

Un comentariu la „Uraaaa!

  1. Pingback: Cuprins | Născut pe lista neagră

Lasă un comentariu