Profiler

Am tot evitat să scriu despre mizeria cazului Caracal. L-am atins doar tangențial, remarcând impostura anchetatorilor de la simplul milițian până la șeful procurorilor. De la început, au ales calea simplă a obsedatului sexual fără complici. Au insistat pe această cale, în ciuda multelor semne de întrebare care rămân fără răspuns urmând această pistă. Ca și dvs. am văzut scenele penibile, implicări ale poliției din localitate, am intuit alte implicări, …

Am avut în familie un procuror comunist – procuror șef în Dobrogea anilor ’50 – o perioadă agitată cu multe crime. Povestea frumos. Când începea, ascultai captivat, parcă citeai un roman polițist de bună calitate. Era școlit pe vremurile alelalte, totdeauna introducea expresii latine, mai ales în discuțiile juridice. Sincer, nu m-am putut abține să fac comparația cu anchetatorii de la Caracal, comparație care nu arată decât impostura acestora din urmă.

Nu sunt psiholog, nu am studii de specialitate. Dar, în lungul timpului, în mediul în care am trăit, volens nolens, am dezvoltat o abilitate de a citi fizionomiile, de a asculta dincolo de cuvinte. Nu am pretenția unui succes 100%, dar obțin, în funcție de scopul căutării, rezultate bune, foarte precise. În general, mă interesează clasificarea simplă – lepră sau nu. Ei bine, viața mi-a confirmat toate diagnosticele lepră, am avut ceva rateuri la non-lepre. Ce să fac, chiar și unul ca mine are uneori viziuni prea optimiste (Nu judeca pe altul).

Ca mulți dintre dvs., am ascultat interviul acordat de profilerul poliției care s-a ocupat de Dincă. Din propriile-i spuse a rezultat că unica pistă urmărită a fost a criminalului obsedat sexual solitar. Știu școlile făcute de băiat dar, discursul lui a arătat autosuficiență, autoîncântare privind realizarea proprie și cât de deștept a fost. Pe scurt, mi-a lăsat o impresie proastă, nu a fost convingător deloc. Nu vă pot spune dacă a jucat cum i s-a cântat sau a ales calea cea mai ușoară. Poate, l-a jucat chiar Dincă pentru protecția proprie și a cui trebuie.

Oricum, nu m-a putut convinge privind acțiunea oarecum singulară a lui Dincă, nu pot crede că acolo n-a fost trafic de carne vie în care nu numai Dincă e amestecat.

CREATOR: gd-jpeg v1.0 (using IJG JPEG v62), quality = 100

Foto: quizlady.com, digi24.ro

12 comentarii la „Profiler

  1. Pingback: Cuprins | Născut pe lista neagră

  2. Sunt ceva detalii neclare, îndoielnice:
    Profilerul este în poliție din 2005, a ajuns comisar (colonel). Nu e clar dacă a făcut Universitatea înainte sau după MI. A fost pe la FBI. Doctorat la Academia Pol. în iulie 2018. De ce acolo, la un psiholog tare? https://www.academiadepolitie.ro/root/studii/iosud/anunturi_doctorate.html
    Conducător de doctorat prof.univ.dr. George Marius ȚICAL, cu totul îndoielnic. Un cv spălat spune că nu prea știe limbi străine – https://www.academiadepolitie.ro/root/studii/iosud/rezumate_teze/2018/dumitran/CV_Tical_George.pdf. Un alt cv arată „1987-1992 Unitatea 3 Specială –București, MI Ofițer specialist”. Cred că intuiți ce e cu unitatea specială – https://www.unap.ro/DOCTORAT/CV%20membrii%20comisii/TICAL%20George-Marius.pdf. A făcut juridica la Poliție, târzior. Apoi s-a dedicat formării tinerelor cadre. Doctorat la ASE în 2003. Alt doctorat la Poliție programat la 12 septembrie 2018, ora 12:00, amânat – https://www.juridice.ro/597430/sustinere-publica-teza-de-doctorat-george-marius-tical-12-septembrie-2018.html. Cam atunci a început scandalul cu fabrica de diplome.

    Apreciat de 1 persoană

  3. Pingback: Pedeapsa cu moartea | Născut pe lista neagră

  4. Pingback: Pânza de păianjen | Născut pe lista neagră

  5. Pingback: De comitet | Născut pe lista neagră

  6. Pingback: Jandarmeria din Românica | Născut pe lista neagră

  7. Pingback: Jjjmecheri | Născut pe lista neagră

  8. Pingback: Wiki și eternitatea | Născut pe lista neagră

  9. Pingback: Din nou, despre milițieni | Născut pe lista neagră

  10. Pingback: Dosar curat | Născut pe lista neagră

  11. Pingback: Doctoratele | Născut pe lista neagră

Lasă un comentariu