Când ești gunoier

Fiecare dintre oamenii obișnuiți trebuie să fie oleacă gunoier pe la casa lui. Dar, cum e când ești gunoier cu normă întreagă? Păi, e destul de clar – trebuie să aduni gunoaie tot timpul. E nevoie de vreo școală? Nu prea cred. Poți fi gunoier fruntaș? Cred că da. Vă mai aduceți aminte de panourile de onoare de altă dată. Vei fi fruntaș pe panoul gunoierilor. Un lucru este însă sigur:

Când ești gunoier, chiar dacă ai pregătire de doctor sau de inginer, trebuie să te limitezi la a fi gunoier, fără pretenții de doctor, fără pretenții de inginer. Fiindcă ești doar gunoier.

Lucrurile se complică nițel dacă ești doctor sau inginer. Sigur că ai patalamaua dar, de data asta, trebuie s-o confirmi. Poate, la stat merge și așa, dar la privat, patalamalele alea de cumpărat merg mai greu. Cum? Să demonstrezi că ai răspunsuri în profesia ta fără ca acestea să-ți fi fost date mură-n-gură în școală sau în vreun „protocol/procedură” deși, protocoalele/procedurile sunt ascunzișul proștilor, scuza idioată de astăzi. Cum ajungi un bun doctor sau inginer? Trebuie să stăpânești la detaliu uzanțele profesiei dar, mai ales, să le poți fi superior, să ridici standardele la alt nivel. Doar așa ajungi pe panou.

Ș ca doctor sau inginer, nu trebuie să te pretinzi altceva. Totuși, eu am cunoscut pe cineva și doctor și inginer, cu doctorat pe bune în ambele profesii, profesor în Politehnică și șef de secție la un spital important.

Cred că v-am lămurit. Îmi cer scuze nenumăratelor meserii și profesii nepomenite dar, pagina nu trebuie să fie prea lungă, iar eu trebuie să merg mai departe. Urmează întrebarea cheie.

Cum e să fii parlamentar? Îți trebuie vreo școală? Ce calități speciale ți-ar trebui? Dai vreun test, măcar psihologic? Îți trebuie cazier? Poți să nu faci față? Ai putea fi parlamentar fruntaș? Dacă ești parlamentar, poți să ai pretenții speciale? Ah, ce de întrebări îmi vin în gând. Nu știu de ce dar, văd doar imaginile a trei pesedei – Nicolicea, Iordache, Nicolae deși, sunt foarte mulți ca ei. Poate, era mai bine de rămâneau gunoieri, poate, nu e timpul trecut.

Vă las doar pe dumneavoastră să răspundeți la ultimele întrebări.

Personal, cred că e nevoie de gunoieri în parlament și, numai noi suntem calificați pentru asta.

Foto: youtube.com

4 comentarii la „Când ești gunoier

  1. Pingback: Cuprins | Născut pe lista neagră

  2. Eu cred ca acum se da spaga sa fii gunoier. Daca va uitati la ei mai ales soferul de pe masina de gunoi o sa vedeti acele cefe groase de interlopi si nu numai la el ci la toata echipa. Ai idee cat se ia spaga de la unul care nu are contract?

    Apreciază

  3. Pingback: Cotidiene | Născut pe lista neagră

Lasă un comentariu