Pasul înapoi

M-am străduit să respect, în toată această perioadă, măsurile preventive. Oricum, nu fac parte din categoria celor care se înghesuie. N-o făceam nici pe vremurile de mari lipsuri. Când mă simt înghesuit îmi verific reflex buzunarele și, credeți-mă, nu trebuie să-l bag verbal în mă-sa pe cel ce o face. Înțelege imediat.

Ieri am fost la un mare magazin de bricolaj. Soția m-a așteptat în mașină. Nu mi-am luat coș pentru a nu mai pune mâna și pe el. N-am cumpărat decât o piesă. Era coadă. Fără să conștientizez, mi-am manifestat graba. Am simțit că cel din fața mea face un pas înainte, am făcut și eu. Mai face unul, fac și eu. În sfârșit, omul deschide pliscul și-mi spune să stau dracului pe loc. Abia atunci am revenit în vremea COVID-ului. Mi-am cerut scuze, omul m-a mai bodogănit nițel. A zis și ceva legat de ăia cărora nu le place să stea la coadă. Am tăcut.

Chiar eu v-am scris cel puțin odată să nu uitați să faceți pasul înapoi când îl vedeți pe unul care se repede la dumneavoastră. Este foarte important. Iată că și eu sunt supus greșelii.

Desigur, zilele acestea, capul de afiș au fost cei ce compun majoritatea parlamentară – moțiunile simple, lupta pentru puterea în partid, abandonarea porcăriilor din justiție. De asta v-am scris anterior despre analfabeți. Sunt peste tot, dar gruparea lor în acest partid este cu totul remarcabilă. M-am amuzat copios, mai ales la critica adusă proiectelor de modificare a justiției chiar de cei care le-au inițiat – penibil.

Altceva cu totul excepțional este talentul lor de a fura. S-au furat chiar și pe ei. Așa s-a făcut că, după ce au primit o grămadă record de lovele din buget anul trecut, acum sunt datori vânduți. Vă rog să adaugați și sumele aduse oarecum oficial care au ieșit la iveală cu ocazia încercării de a o numi pe Rovana comisar. Mai puneți și o sumă la fel de consistentă neagră.

Sunt convins că s-a furat și din butoiul deschis de pandemie. Sper ca justitia să lucreze în mod real, nu virtual. Vă gândiți la butoanele PNL. Foarte probabil. Numai că afacerile efective au fost ale celor ca Sorina, rămași la locul lor. Oricare ar fi, aștept nerăbdător să iasă la iveală.

Totuși, nu pot să nu mă-ntreb: Ăștia, care nu reprezintă pe nimeni, cum pot fi determinați să facă pasul înapoi?

Foto: cel.ro

2 comentarii la „Pasul înapoi

  1. Pingback: Cuprins | Născut pe lista neagră

  2. Pingback: Dreapta | Născut pe lista neagră

Lasă un comentariu