Plictiseală

O plictiseală groaznică domină politica românească și nu numai. Până și israelienii s-au potolit după ce le-au tras-o zdravăn lui Hamas. Acum Hamas își clamează victoria, dar eu miros propaganda. Deși ostilitățile au fost începute chiar de Hamas, tare mi-e teamă că au fost, de fapt, puși la cale de Israel. În plictiseala generală, până și Putin a lăsat-o mai moale cu listele lui negre. Uite cine s-a găsit să-mi facă mie concurență.

Chiar  și M-me Șoșo rămase fără obiectul principal al muncii, masca fiind cvasi-eliminată (prematur în opinia mea). Vrând totul pentru sine fiindcă este deja în campania pentru prezidențiale, după ce și-a asigurat josnic sprijinul țarului, caută distanțarea de AUR, debitând niște prostii rușinoase pentru un avocat cu renume, așa cum se pretinde, declarând că n-a fost niciodată în AUR, ceea ce ar devoala o impostură la validarea mandatului. Dar cui ii mai pasă? Oricum, pare decisă a se sacrifica pentru popor și patrie luptându-se să ajungă președinte în folosul Rusiei.

Se pare că ținta de vaccinare nu va fi atinsă, în ciuda eforturilor guvernanților, dar lucrurile nu stau foarte bine nici din perspectiva negaționiștilor care continuă să latre, deși mai în surdină. Coroborat, AUR depune un proiect de lege împotriva patronilor care și-ar obliga angajații să se vaccineze. Cum s-ar putea impune unor privați să-și riște afacerea, să riște situația angajaților și a clienților, pentru un Gică-contra? Dar pentru cei vaccinați, nu este o discriminare? Nu poate trece de parlament.

Destul de plictisit, se dezbat și lovelele UE. Înțeleg că se fură mai greu, înțeleg că LCK așteaptă la cotitură, dar există totuși o speranță, chiar și pentru hoți. Mai cu entuziasm, tovarăși!

Între timp, mai ieși la iveală și intenția ÎPS Teodosie de a deveni membru în Sinodul Permanent, prin transformarea arhiepiscopiei Tomisului în mitropolie, chiar intențiile concurențiale ale acestuia privindu-l pe Prea Fericit. Și așa se află că ÎPS ar fi filorus. Și când mă gândesc la toate gesturile ÎPS din ultimii ani, cum a blagoslovit-o pe M-me Șoșo, cum s-a aliniat propagandei moscovite, lucrurile par a se lega. De altfel, episcopia/arhiepiscopia a fost înființată tot în contextul unui conflict cu rușii care doreau Dobrogea drept culoar de trecere în Bulgaria. Cu aceeasi ocazie am putut afla că ÎPS este decorat cu Steaua României, ghiciți de la cine o are.

De atâta plictiseală, devine o știre faptul că grobianul Chiparos, cel cu buze veșnic umede, își aruncă gunoiul din mașină pe stradă. Filmarea s-a difuzat, aștept o sesizare din oficiu. Oricum se aude că nu plătește impozite.

Același gen de știri sunt legate de plimbarea privată a lui Bombo la Istanbul (de parcă ar putea face altfel de vizite). Cum a fost acesta Palatul Dolmabache și s-a extaziat în fața unei blăni de urs, deși cam prăfuită, care ar fi putut proveni din Carpați (sugerează el). Eu remarc doar setea bolnavă de sânge pe care a avut ocazia de a și-o astâmpăra, doar că la apogeu, nu și-a găsit ouăle. Tot la fel, arată cum s-a luptat el să ne dea turcii sabia lui Ștefan cel Mare făcând două încercări în acest sens și ne amintește funcțiile pe care le avea. Dar n-a fost un insucces, ci legislația potrivnică turcească. Eu zic că a fost un succes – notorietatea obiectului în Palatul Topkapi este incomparabil mai mare, la noi ar fi fost ca și îngropat. Totuși, turcii i-au dat o copie ca să-i satisfacă orgoliul. Dar el, mărinimos, a dăruit-o mănăstirii Putna. Cătă generozitate – ce zici dom-le, parcă era obiectul LUI. Păi să nu dai crezare zvonurilor cu brățările? Nu mă refer la cătușele pe care ar vrea să le uităm făcându-și o autoterapie prin gândire pozitivă. Mă gândesc să-i bag un comentariu, să-și ducă urmașii la ÎPS, să-i sfințească, are mână bună. Oricum, angajamentul cu ăia este nu numai pe viață, include și urmașii urmașilor, intră în ADN.

Bine-bine dom-le, dar cu noi cum rămâne? Pe noi cine ne scoate din plictiseală?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s