Aghiazma cea mai Mare

Da’, ce oameni, ce cucernici, cât de smeriți! Cam așa ar lăcrima babele din mahalaua mea pe băncuțele din portițe.

Însă aghiazma a mai fost căutată și în mijlocul stepei răsăritene. V-aduceți aminte de cele două călătorii care n-au fost negate dinaintea realegerii lui Băse. Probabil, cu tot dosarul lui cu tac-su general, n-a prezentat suficiente garanții moral-politice. Știe careva ce nivel de acces la informații are? Eu cred că n-are. De câte ori l-am ascultat, a debitat multe, foarte multe, dar docte banalități. Însă s-a ales cu poze pentru care alții plătesc gras, uneori fără succes. Pot stârni invidia unuia precum Bulibașa. Dacă adăugăm și engleza obraznică pe care o vorbește cu importanță, înțeleg complet pizma Bulibașei capabil doar să învârtă capul într-un mod periculos sieși. Mai rămân lovelele pentru nunți de fițe prin nordul Italiei, pentru care fiscul nu-l deranjează cu întrebări incomode. Este singura speranță de grațiere a lui cumnatu-su care o duce ca un belfer cine știe pe ce meleaguri.

În rest, fiecare cu fățărnicia lui. De fapt este campanie electorală nedeclarată. Bulibașa, îmbrăcat ponosit, nebărbierit, cu capul în piept (smerenie mare), a primit aghiazma la Muntele Athos, c-așa era programul. Știți că și-a dorit și o aghesmuire de la Marele Șef de la Casa Albă, dar n-a mers. După program și posibilități. Însă s-a rugat pentru sănătatea noastră și a tuturor semenilor noștri. Ce tare, adevărată rugăciune de președinte al tuturor. Oare, și al meu? Sau, te juri pe ce-ai mai sfânt până treci puntea? Oricum, și-a pus și SPP-istul în prezidiu, ce drăguuuț.

Concurentul Gică a primit aghiazma mare chiar de la ÎPCinstitul Make. Ar putea presupune că i-a dat-o chiar sanctitatea sa Kiril. Știți, dar din dar se face Rai. Deși, ceva nu se potrivește, trebuia să mai aștepte 13 zile – număr cu ghinion (cine a zis asta?). Nu contează, așa era programul. Îl puteți vedea concentrat, cu ochii închiși, gândindu-se că nu-și va mai spăla fața până la Paști.

Restul cuvioșilor – Ciucă cel suspect de plagiat, Șoșo (tot pe stil vechi), … Vasilica Proasta României, chiar nu contează, credeți-mă. De aia nu se știe pe unde s-au aghezmuit, fiindcă nu interesează.

Fiindcă tot n-a răsărit marea speranță de dreapta, mai bine-mi povestiți pe unde v-ați aghesmuit dumneavoastră fiindcă urmează un An al Orbului (nu doar o Duminică). Cred că nimeni n-a uitat câte nenorociri s-au abătul asupra noastră pentru o singură Duminică.

Foto: digi24.ro.

Lasă un comentariu