Lașitățile justiției

Presupun că sunt multe exemple. Am să mă opresc doar la trei:

  • Astăzi, CCR a respins impozitarea pensiilor speciale. De ce a tot amânat pronunțarea? Fiindcă s-a temut de rezultatul alegerilor, fiindcă se temea să mai pună o cruce la căpătâiul psd, inițiatorul specialelor, fiindcă dacă alegerile ar fi produs o majoritate decisivă și hotărâtă, ar fi fost posibil să-și piardă și scaunele.
  • Momentul condamnării lui dracnea. De ce atunci? De frică. Nu cumva să credeți că voi contesta condamnarea pentru o fușăraie. Firea a avut probabil zeci plătiți din banii noștri. Știu o ministresă care și-a angajat coafeza. De ce nu l-au umflat pe dracnea pentru lucruri babane, cu bani adevărați?
  • Procesele lui Ilici se tot învârt și se tot întorc. Evident, îl așteaptă să crape. Eu aș vrea să-l văd condamnat, să-i văd privirea în acel moment, să-i văd inima cum îi pleznește de necaz. Probabil se gandesc că dacă crapă, procesul își pierde din interes, pot să-l îngroape liniștiți. Oare Ilici l-o fi privit în ochi pe criminalul ceașcă la pronunțarea sentinței? Vă reamintesc că a fost crescut în casa lu’ ceașcă ca propriul copil.

A ținut careva cont de condamnarea lui dracnea? A luat-o careva în serios? I s-a părut cuiva exemplară? Nu, Firea este doar un exemplu între foarte multe altele. Fiindcă nu era de luat în serios, fiindcă n-a fost exemplară.

Foto: tramvaiul32.ro, kmkz.ro, bursa.ro.

Lasă un comentariu