Are balta pește

Fondul de rezervă al guvernului la dispoziția prim-ministrului – una din pușculițe. Se pare că prim-ministrul Bulibașa cel nou a descoperit panaceul universal. De unde este fondul ăsta? Din bugetul plătit de noi toți.

A fost omorâtă o gravidă, dăm 50.000, că nu dăm de la noi. Explodează ceva care nu există, omoară și rănește oameni, distruge case și mașini, despăgubim, că nu dăm de la noi.

Apoi, controalele ordonate. Casele de bătrâni mai mult sau mai puțin legale – le controlăm. Droguri pe străzi – controlăm, dar tardiv. Explodează un GPL, controlăm toate GPL-urile.

Oare, toate astea și multe, multe altele, n-ar trebui să fie sub control tot timpul? Doar avem cel mai baban aparat bugetar din UE, situație care ne-a pus în pragul falimentului. De ce trebuie morți, pagube pentru a face asta? Nu este în fișa postului a o grămadă de trântori?

Bulibașa spuse că și el este copilul cuiva. Da, toți suntem copiii cuiva, dar UNII sunt COPIII CUIVA. Majusculele astea fac marea diferență. De fapt, nici nu știm dacă Bulibașa a folosit varianta cu majuscule sau cea nesemnificativă. De altfel, nici nu prea știm cu adevărat al cui este Bulibașa sau al cui este Predoiu, nu prea rezultă din CV-urile lor de persoane publice care, iată, distribuie lovele care nu sunt ale lor. Putem vedea doar ștampilele de pe frunțile lor.

Fără să uităm gravida moartă cu zile din Botoșani, azilurile (Godeii eliberați provin și ei din MI), criminalii drogați, toți sub ocrotirea MI, iată că mai apăru unul, mare patron de rețea GPL. Mai aflarăm că tac-su e prieten cu întâiul Tractorist al țării, asta da protecție. Parcă am auzit de amândoi și cu criminalul acela oploșit. Păi, cum să nu pună Bulibașa bugetul la bătaie? Rețeaua GPL a avut profituri de multe, multe milioane, patronul trebuie ocrotit săracul, dacă n-o fi vinovat?

Dincolo de victime, pagube, nu-mi sunt clare niște împrejurări. De ce n-au luat autocisternele de acolo, când încă o puteau face; îi văd în filmări cum sunt pe lângă ele. La Mihăilești, explozia a fost provocată de pompierii care nu știau că nu se folosește apă. Acum, după atâția ani, iar se vorbește că nu s-ar fi utilizat metoda potrivită pentru GPL. Un martor al celei de-a doua explozii povestea că suflul a fost atât de puternic încât flutura hainele pe un pompier, aproape să i le smulgă; eu cred că acela nu se echipase corespunzător.

În rest, chiar credeți că vom deveni serioși, vom elimina plaga impostorilor după atâtea tragedii? Dumneavoastră, al CUI copil sunteți? Are balta pește.

Lasă un comentariu