Un kil de portocale

Sigur că interviul cu Portocală este o lovitură de rating pentru televiziunea respectivă. Totuși, nu mai mult.

În afara cifrei oarecum exacte a lovelelor sifonate de Ghiță Cârlanului, celelalte date erau cunoscute. Se știa că Ghiță a plătit pentru campania lui Ponta, că a plătit pentru Tony Blair, că i-a sponsorizat fumurile de pilot de curse, că între ei este o bună relație bazată pe interese reciproce, că amândoi au o afinitate discutabilă din punctul de vedere al României cu Serbia, că anchetele s-au cam oprit într-un suspans calculat, că cel mai ușor pentru un anchetator este să ia urma banilor.

Iată că a ieșit la iveală ușurința cu care ar fi putut fi condamnați pe bune Bombonel și dracnea, în loc de a fi utilizate doar niște găinării – faptul că nu s-a dorit.

A revenit pe firmament legătura Cârlanului cu KGB, zisă de copilărie, deși toți știm că așa ceva este pe viață. Să nu uităm cine i-a dat duioasa, dar inspirata, poreclă.

Însă, afirmate chiar de pliscul lui Portocală, toate aceste detalii capătă o altă greutate. Doar ăsta este plusul interviului.

Mai adaug că, ascultându-l și privindu-l pe Portocală vorbind, fără să fii psiholog, fără să vrei, capeți impresia că ai în fața ta un ciudat, mult mai ciudat ca mine. Ticuri verbale, agitație permanentă, expresia feței, toate converg spre concluzia că este un om marcat. Sunt pentru egalitatea de șanse a oamenilor în devenirea lor, totuși sunt poziții la care ar trebui folosit un filtru. Când este ceva în neregulă cu un om, acesta n-ar trebui să acceadă într-o poziție înaltă în procuratură, în justiție, în politie, în jandarmerie. Mi-a adus aminte de dezaxații care-și satisfăceau pornirile sadice în P-ța Victoriei pe 10 august, plătiți regește de mine și de alți proști ca mine, fără voia noastră.

Știu că de gustibus non disputandum est, dar și pasiunea lui Portocală pentru tânăra Cosma, întinsă destul de mult, mi se pare anormală. Vom afla și detaliile picante în episodul următor.

Concluzionând, n-am aflat decât detalii privind statul mafiot – lovele, influențe în justiție, posibile trădări de țară și am mai examinat pe viu un dezaxat.

Foto: nonstopbaiamare.ro

Un comentariu la „Un kil de portocale

  1. Pingback: Cuprins | Născut pe lista neagră

Lasă un comentariu