De-ale mazării

Sunt încă sub impresia „făcutului scăpat” pentru Mazăre & Co. S-a comentat în fel și chip pe larg prin ziare, s-a dat și numele judecătoarei finale. S-au făcut comparații cu hoți de un ou pedepsiți exemplar.

Mi-aș dori o justiție care să împartă dreptatea, doar atât, chiar dincolo de lege. Justiția noastră ține prea mult de proceduri, de chichițe. Știu că și astea au rolul lor și trebuie respectate, că dosarele sunt mai mult sau mai puțin profesional documentate, totuși, justiția ar trebui să fie deasupra unor asemenea detalii.

Mă opresc aici fiindcă altceva vreau să vă povestesc.

În perioada când A2 mergea numai pană la Drajna iar Mazăre era primar, mă îndreptam vara spre Constanța. S-a întâmplat că, în acea zi, local în Constanța plouase zdravăn. Intrasem în oraș și, la un moment dat, ne-am oprit într-un ambuteiaj – drumul național dinspre București era puternic inundat.

După o lungă așteptare, am luat decizia de a ne întoarce spre Medgidia pentru a intra în Constanța dinspre nord. În consecință, am virat pe o stradă laterală. Strada era complet inundată, apa depășea pragurile mașinii. Localnicii ne rugau să mergem încet ca să nu facem valuri pentru că oricum, apa le intrase în case, sau ne înjurau.

Eram într-un grup de mai multe mașini care făceau aceeași manevră. Până la urmă, geamurile fiind deschise, s-a ițit un fel de dialog cu localnicii amărâți care se căzneau să scoată apa cu ce puteau și să-și baricadeze ușile.

Li s-a amintit ce votaseră. Trebuie să vă spun că au reacționat foarte nervos, violent, încercând să arunce cu obiecte în mașini.

Acesta a fost electoratul care a permis situația juridică de mai târziu. Cred că aceiași oameni sunt baza electorală a actualei puteri. Cine știe când și cum se vor rezolva situațiile juridice pe care le-au creat.

Nici nu știu cine este mai vinovat – calitatea și „virtuțile” aleșilor erau clare de la început (mie), dar oare alegătorii nu sunt condamnabili? Unii pentru insuficientă maturitate, pentru interesele mici de moment (a se citi găleți), ceilalți pentru absenteism.

2 comentarii la „De-ale mazării

  1. Pingback: Cuprins | Născut pe lista neagră

  2. Pingback: Zorile | Născut pe lista neagră

Lasă un comentariu