Despre oameni speciali

Zilele acestea s-a prăpădit Eugeniu Chirica, un om cu adevărat special. Este probabil ultimul supraviețuitor al luptătorilor anticomuniști. A făcut parte din grupul Arnăuțoiu, la Nucșoara, sudul Făgărașilor. S-a stins pe 14 ianuarie 2024. Am aflat întâmplător.

A fost printre primii prinși (1949), a experimentat cele mai crunte închisori comuniste, a ieșit viu. Bătăi, umilințe, chinuri, schingiuiri, lucruri pe care nostalgicii nu vor să le cunoască, chiar și unii dintre cititorii mei.

În sfârșit, a venit libertatea din ’89 (nu aceea adusă de URSS). Eugeniu Chirica, acest om cu adevărat special, cu rol cu adevărat determinant, acest dușman al poporului, și-a cerut niște drepturi. Ei, atât i-a trebuit. Așadar, omul special s-a adresat justiției, aia din Românica. După multe plimbări, contestări, i s-au acordat 3 EUR pentru fiecare zi de detenție.

Dar, stai! Asta nu e totul (teleshopping). Legea pe care i s-au acordat banii a fost declarată neconstituțională, s-a întors în parlament. Adică omul cu adevărat special nu a primit nimic, bine i-au făcut, să se-nvețe minte. Șeful comisiei juridice era Ciprian Nica psd, un alt om special, informator al secu (Bratosin), care a băgat legea adânc într-un sertar, l-a încuiat și a înghițit cheia pe care n-a eliminat-o nici azi. Astăzi, când are un loc special și călduț (exact temperatura potrivită) în guvern, are și speciala bine meritată.

Între timp, o grămadă de legi speciale au trecut prin parlament, o mulțime de egali ai noștri au devenit inegali, superiori. Este oare vreuna din speciale 3 EUR pe zi? Atât de puțin? Nu, ar fi o mare mizerie. Doar nu suntem în Rusia.

Urmare a specialelor legiferate și constituționale, cei care și-au bătut joc de Eugeniu Chirica s-au ales cu lovele babane. Chirica nu a primit nici măcar acea bătaie de joc. Și cei care l-au schingiuit pe Chirica au fost răsplătiți pentru marile fapte de arme, dacă au mai avut zile și au avut. Câți falși luptători în revoluția care n-a existat primesc speciale? Sunt foarte curios dacă speciala merge și la urmași.

Cred că, așa a realizat Bulibașa cât de îndoielnică este justiția noastră și a renunțat la lupta pentru recăpătarea dreptului pentru eroismul prestat cu rol determinant (nu oricum). S-a lăsat păgubaș sireacul.

P.S. Am văzut la protestul spontan un șir lung de camioane, aparținând toate aceleiași firme (erau inscripționate). Am mai văzut merțane, bmw-uri, toate cu steaguri, adică mașini patriotice, de pălmași. Ăștia or fi camionagiii? Sau or fi agricultorii? Ceva miroase urât, pute. Vă mai ofer o prezentare a unuia dintre circarii care-și spun agricultori sau transportatori, vă las să stabiliți ce-o fi.

Foto: playtech.ro.

Lasă un comentariu