Omul fără casă

Vă mai aduceți aminte – omul invizibil, călărețul fără cap? Ei acum avem pe unul fără casă.

Să vă explic cum e cu sindromul ăsta. România excelează în proprietari de case. Tot omul are o casă proprietatea lui, măcar o garsonieră confort x. Asta este mentalitatea de pe la noi, nu se prea preferă chiria. Mai toți suntem proprietari.

V-am mai povestit cazul unei prietene al cărei bunic, avocat vestit, și-a făcut o casă lângă Armenească. Desigur, era unul dintre mulții bunici care așteptau americanii, nu dintre aceia bucuroși de venirea rușilor. Cred că se prăpădise deja la naționalizare. Totul s-a confiscat, prea erau îmbuibați. Mama prietenei mele s-a trezit înghesuită în două camere, la comun, în propria casă. În ’90, mai erau vreo cinci familii, inclusiv proprietara de drept care a cerut retrocedarea. Două familii au cerut să cumpere. Retrocedarea s-a făcut foarte greu, mult mai repede s-a aprobat cumpărarea pe nimic. Unul din cei doi proaspăt împroprietăriți a vândut, tot ilegal, aproape imediat. Celălalt, este profesor. Unde credeți? La Băneasa. Impulsionată de mine, prietena mea n-a vrut să înceapă războiul, chiar și-a manifestat mila față de dom profesor, unde o să stea. Adică, pe vremea lui ceașcă, ultima femeie de serviciu și-a putut lua o casă și ăsta nu? Era el cumpărător de bună credință? Doar cunoștea proprietara de drept, știa dorința firească de restituire. Primar era Băse.

Mai am un exemplu. Am un arendaș, om vestit, care a tot apărut prin presă și care a izbutit să fenteze până acum pușcăria. Este un escroc de talent. Îți spune ceea ce dorești să auzi, că doar nu-l doare gura. Problema mea este că nu mai are nimic pe numele lui, adică n-am cum recupera datoria mare pe care a acumulat-o.

Revenim la omul fără casă, primar psd la sectorul 1, acela cu cel mai tare spital din UE, mai ales prin faptul că nu există. De ce credeți că ăsta, care toată viața lui a trăit doar din sinecuri bine plătite, nu are nimic? Cred că deja am explicat sindromul hoțului care nu vrea să fie executabil.

P.S. Se pare că România tocmai a fost amendată de UE pentru ne-implementarea legislației privind confiscarea extinsă. QED.

melc

Foto: libertatea.ro

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s